امکان سنجی تنش رطوبتی با مصرف کودهای بیولوژیک به همراه کودهای شیمیایی بر صفات مرفولوژیک و زراعی گندم دیم(رقم سرداری) در استان کرمانشاه
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 636
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SAUCM01_238
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393
چکیده مقاله:
تنش رطوبتی از پدیده های اقلیمی رایج در طبیعت می باشد و محدود کننده رشد تمام گیاهان است، کمتر گیاهی به طور کامل از آن اجتناب می کند. تنش خشکی علاوه بر اثر منفی بر عملکرد، باعث بروز یا تشدید سایر تنش ها مخصوصا تنش کمبود عناصر غذایی در گیاه می گردد. همچنین تنش رطوبتی باعث اختلال در روند جذب و تجمع عناصر غذایی می شود که علاوه بر تلفات کود، باعث کاهش عملکرد دانه می گردد. این تحقیق به منظور بررسی اثر قارچ مایکوریزا به عنوان کود بیولوژیک در سطوح مختلف کود شیمیایی فسفر بر صفات زراعی و مرفولوژیک گندم دیم سرداری در سال زراعی 91-1390 در شهرستان کنگاور انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل مصرف کود شیمیایی فسفر در سه سطح (مصرف رایج منطقه = 100 کیلوگرم)، (25%بیشتر از مصرف رایج منطقه =125 کیلوگرم)، (25% کمتر از مصرف رایج منطقه = 75 کیلوگرم)، مایکوریزا در دو سطح (مصرف و عدم مصرف) بودند. نتایج تحقیقات نشان داد در تاثیر متقابل مایکوریزا و فسفر بین صفات مرفولوژیک و زراعی ارتباط و همبستگی وجود دارد. بطوریکه با افزایش عرض برگ، ارتفاع گیاه و طول ساقه با عملکرد بیولوژیک همبستگی مثبت معنی دار وجود دارد که نتیجه افزایش بیوماس و وزن خشک می باشد. با افزایش عرض برگ عملکرد دانه بطور معکوس کاهش یافت که علت را می توان به سایه اندازی برگ ها ربط داد. با افزایش ارتفاع گیاه و طول ساقه با عملکرد دانه همبستگی مثبت معنی دار بدست آمد که علت رقابت گیاه زراعی با علف های هرز و استفاده از منابع تولید بنحو مطلوب می باشد. لذا با توجه به نتایج، در شرایط تنش رطوبتی مایکوریزا با سطوح پایین فسفر می تواند در جذب عناصر ریز مغذی و همچنین تولید مواد متابولیکی و شبه هورمونی به رشد گیاه کمک نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صفورا حسن آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد
منصور سراجوقی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد
امین فرنیا
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد