سال انتشار: 1392
محل انتشار: اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران
کد COI مقاله: CIAG01_083
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 764
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی اثرات زیست محیطی معادن متروکه با استفاده از ژئوشیمی و زمین آمار
چکیده مقاله:
یکی از جدی ترین مسائل مربوط به صنعت معدنکاری در ایران و جاهای دیگر سراسر جهان آلودگی های زیست محیطیناشی از سایت های معدنی متروکه و رها شده است. باطله های معدنکاری موجب پدید آمدن منابع جدید از آلودگی هایخاک می شوند. اثرات آب و هوایی مانند باراش باران های سنگین به پراکندگی و گسترش فلزات در این مناطق نیمهخشک به خصوص در خاک و بعضا پوشش گیاهی دامن می زند. در این مطالعهگسترش و بزرگی آلودگی خاک به عناصرسمی در معدن دره کاشان برای تهیه نقشه، تجزیه و تحلیل ژئوشیمیایی و زمین آماری مورد بررسی قرار گرفته است.باطله های خاک معدن برای 41 عنصر شیمیایی از قبیل (Mo, Pu, Pb) مورد نمونه برداری و آنالیز قرار گرفت. براساس فاکتور غنی سازیتنها 5 عنصر مورد علاقه (CU, PB, ZN, As, Fe) در این پژوهش انتخاب شده اند. زمینه ژئوشیمیایی اکتشافی تعیین شده و همچنین نقشه ژئوشیمیایی با استفاده از زمین آمار در سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که خاک نمونه های معدن دره کاشان آلوده به مواد فلزی و شبه فلزی هستند که از مقدار حد زمینه های ژئوشیمیایی تجاوز کرده اند. نقشه های ژئوشیمیایی نشان میدهند که باطله های معدنی عامل آلودگی خاک اطراف منطقه هستند و با آزاد شدن فلزات و شبه فلزات در قسمت پایینباطله های معدنی به وسیله آب باران پراکنده گردیده اند. انتظار می رود مطالعه حاضر به منظور توسعه، پایداری وهمچنین برنامه ریزی محیط زیستی به عنوان یک مرجع برای سیاستمداران، مدیران و تصمیم گیران برای ارزیابیآلودگی خاک در قسمت معادن متروکه مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
معدن متروك، دره كاشان، زمين آمار، ژئوشيمي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/270448/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آشفته، سیدعلیرضا و حاج علی، شراره،1392،ارزیابی اثرات زیست محیطی معادن متروکه با استفاده از ژئوشیمی و زمین آمار،اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران،دامغان،،،https://civilica.com/doc/270448
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، آشفته، سیدعلیرضا؛ شراره حاج علی)
برای بار دوم به بعد: (1392، آشفته؛ حاج علی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- صنعت انرژی خورشیدی راهی برای اشتغال معدنچیان بیکار زغال سنگ کوچک سازی صنعت زغال سنگ
- زمینشناسی مهندسی احداث مجتمع تولید پلیاتیلن سنگین پتروشیمی دهدشت
- پیزومتر کردن گمانه به روش کاساگرانده در ایستگاه میدان صنعت از خط هفت متروی تهران
- رسوب شناسی ماسه های ساحلی با روش ترسیمی و لحظهای
- شریح پتروگرافی رسوبات آبرفتی شمال ساختگاه سد باروق
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش گسل های پی سنگی مدفون در دگرشکلی پهنه های برشی خاور ایران
- پتانسیل گوهری گارنت در منطقه قراول خانه، شمال غرب دندی
- بررسی پایداری ترانشه های جناح راست ساختگاه سد مسجد سلیمان از دیدگاه زمین شناسی مهندسی
- قابلیت های شهرستان دامغان به عنوان یک هدف زمین گردشگری
- زمین شناسی و سنگ نگاری توده نفوذی ترشن، شمال باختر ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.