مقایسه قابلیت شبکه عصبی مصنوعی و توابع رگرسیونی در برآورد بار معلق رودخانه (مطالعه موردی رودخانه طرق در استان خراسان رضوی)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 532

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WRM05_519

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

پدیده انتقال رسوب از جمله فرآیندهای هیدرودینامیکی مهمی است که بسیاری از سیستم های فیزیکی و تأسیسات عمرانی را تحت تأثیر قرار می دهد و به عنوان یکی از بزرگ ترین مشکلات بهره برداری از منابع آب های سطحی در جهان مطرح است. باتوجه به نقش و اهمیت رسوب در عمر مفید سدهای کشور که نقش بزرگی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا می کنند، عدم توجه به اندازه گیری و محاسبه دقیق آن، باعث اتلاف سرمایه های ملی می گردد. بدیهی است که دقت پیش بینی میزان رسوب وارده به مخازن سدها، بستگی زیادی به روش های محاسباتی و معادلات ارائه شده در این زمینه دارد؛ از طرفی دامنه کاربرد این روش ها به سبب پیچیدگی طبیعت رودخانه ها و گوناگونی عوامل مؤثر در پدیده انتقال رسوب محدود می باشد و نتایج به دست آمده اغلب دارای دامنه نوسان زیادی است. در این مقاله شبکه عصبی مصنوعی به عنوان روشی مؤثر جهت تخمین مقدار رسوب معلق بکار گرفته شده است. شبکه ای با ساختار و آموزش مناسب و داده های کافی قادر است تأثیرات مخفی و ارتباط بین دبی آب و دبی رسوب را بدون استفاده از روابط اختصاصی و معادلات انتقال فراگیرد. پس از طرح و آموزش شبکه کاربرد این مدل محاسباتی در برآورد رسوب برای یکی از رودخانه های کشور بررسی شده و نتایج حاصل از آن با روش متداول تخمین رسوب (برازش منحنی توانی بر داده های آماری دبی رسوب) مقایسه شده است. نتایج این مقایسه نشان دهنده بهبود قابل توجهی در دقت تخمین رسوب و کارایی این روش می باشد.

نویسندگان

نوید آقاجانی

دانشجوی دکترای سازه های هیدرولیکی دانشگاه سمنان

سیدفرهاد موسوی

استاد گروه هیدرولیک و مدیریت منابع آب،دانشگاه سمنان

حجت کرمی

عضو هیئت علمی گروه سازه های هیدرولیکی و آب،دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [قاهری، ع و دل افروز، ه. (1391). "تخمین هوشمند دبی ...
  • _ نجف‌آبادی، س. و قویدل رحیمی، ی. (1391). " آشکارسازی ...
  • Singh, A., Imtiaz, M, Isaac, R.K., Denis, D.M. (2012). :Comparison ...
  • Firat, M., Gungor, M. (2009). :Generalized regression neural networks and ...
  • نمایش کامل مراجع