سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: IRANEESD01_016
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 492
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 5 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله استفاده از چاه های سد کننده نفوذ آب شور به سفره های زیر زمینی با پمپاژ معکوس آب جهت احیای دریاچه ارومیه
چکیده مقاله:
دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین پیکره آبی درون سرزمینی کشور در حال خشک شدن است. تاثیر پیکره های آبی بزرگی چون دریاچه ارومیه بر اقلیم حوزه آبخیز و حتی فراتر از آن انکار ناپذیر است. با توجه به بالا بودن غلطت نمک دردریاچه ارومیه و جهت بادهای این منطقه ( عموما غربی – شرقی )، حوزه شرقی این دریاچه در معرض پیامدهای ناشی از« پدیده نمک باد» بوده که می تواند بر اکوسیستم ناحیه تاثیری مخرب گذاشته و این ناحیه را تبدیل به شوره زاری بزرگ کند. از پیامد های دیگر آن نفوذ آب های شور به آب های زیر زمینی، تاثیر بر حیات گونه های زیستی در ناحیه، تاثیر بر کیفیت زندگی مردم ساکن در حوزه و تاثیر بر صنعت و کشاورزی را نام برد. لذا جلوگیری از گسترش خشک شدن دریاچه در مرحله اول و در نهایت احیای مجدد دریاچه بسیار مهم و حیاتی است. مدل های ارائه شده جهت احیای این دریاچه باید حاوی راه کاری عملی با کم ترین تخریب زیست محیطی بوده و از پیامدهای ناشی از خشک شدن دریاچه بر این حوزه بکاهد. از راه کارهای پیش بینی شده توسط دولت ، انتقال آب رودخانه های زاب و ارس می باشد که در این مقاله سعی شده است که با استفاده از مدل های ارائه شده از عواقب زیست محیطی آن تا حد امکان جلوگیری گردد. مدل مورد استفاده در این مقاله استفاده از چاه های سد کننده نفوذ آب شور با پمپاژ معکوس آب به زیر زمین است که راهی عملی و امتحان شده جهت جلوگیری از آلوده شدن منابع زیرزمینی توسط نمک های محلول است.
کلیدواژه ها:
درياچه اروميه ، نمك باد ، چاه هاي سد كننده نفوذ آب شور
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/267694/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدی اقبال، مصطفی و ولی الهی، دکتر جلال،1392،استفاده از چاه های سد کننده نفوذ آب شور به سفره های زیر زمینی با پمپاژ معکوس آب جهت احیای دریاچه ارومیه،اولین همایش علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار،تهران،،،https://civilica.com/doc/267694
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، احمدی اقبال، مصطفی؛ دکتر جلال ولی الهی)
برای بار دوم به بعد: (1392، احمدی اقبال؛ ولی الهی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیر گرداب شکن پره توربینی برجریان سرریزهای نیلوفری
- بررسی تاثیر انواع روشهای کاهش تبخیر آب در مخازن روباز در راستای مدیریت منابع آب برای مقابله با بحران کم آبی (مطالعه مروری)
- پتانسیل کاهش تبخیر با استفاده از الکلهای چرب (مرور منابع)
- بررسی اثر استفاده از مواد شیمیایی و فیزیکی ، بر کاهش تبخیر سطح آب
- برآورد میزان تبخیر از دریاچه سدهای کشور با استفاده از طشت تبخیر
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
- پیش بینی بارش ماهانه با استفاده از مدل های برنامه ریزی ژنتیک و ماشین بردار پشتیبان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.