الگوی راهبردی خلق فضاهای شهری امن به مثابه رویکردی نوین در توانمندسازی بافت های فرسوده (نمونه موردی: محله خاک سفید تهران)
محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 897
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GUPSD01_1172
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
بررسی تجارب ن وسازی بافت های فرسوده حکایت از آن دارد که علی رغم توجه و اهمیت به نگرش های اجتماعی و ارتقاء ظرفیت های فرهنگی این بافت ها، کمتر به مکانیسم های مؤثر بر کاهش جرایم محیطی و شهری توجه شده است. از این رو، مسائل مربوط به امنیت بافت های فرسوده از جمله موضوعاتی است که به طور قابل ملاحظه ای در نظر متخصصین برنامه ریزی و طراحی شهری جلوه گر شده است. از سویی، محله خاک سفید به عنوان یکی از بافت های فرسوده شهر تهران با ویژگی های محیطی خاص خود تهدید جدی در جهت دستیابی به امنیت شهری است. این پژوهش بر آن است که با بهره گیری از تجربیات جهانی در این زمینه به تدوین الگوی راهبردی در خ لق فضاهای شهری امن در بافت فرسوده محله خاک سفید تهران مبادرت ورزد. در این راستا، مهمترین پرسش آن بوده که دام عوامل کالبدی در محله خاک سفید، زمینه بروز رفتارهای مجرمانه را فراهم کرده اند. برای دستیابی به پاسخ مناسب، مواجهه با نمونه موردی با توجه به شرایط پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی متکی بر رویکرد CPTED (پیشگیری از جرایم از طریق طراحی محیطی) تدقیق و سعی شد پس از تجزیه و تحلیل فضا، به شناسایی دقیق عوامل کالبدی جرم زا پرداخته شود. و در نهایت به نقش تأثیر گذار امنیت در ارتقاء کیفی بافت های فرسوده دست یافته شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده سیف اللهی فخر
پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، کارشناس ارشد طراحی شهری دانشگاه هنر اصفهان
امیرمحمد معززی مهر طهران
پژوهشگر دکتری مرمت ابنیه و بافت های تاریخی و مدرس دانشگاه هنر اصهان، کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای دانشگاه ه نر اصفهان، م دیر پژ
ارشیا جهانگیری
دانشجوی کارشناسی شهرسازی دانشگاه هنر تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :