سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: NCWMSWRM06_125
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 567
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اثر عملیات آبخیزداری بر خصوصیات هیدرولوژیکی حوضه؛ مطالعه موردی حوضه پاسیب چترود
چکیده مقاله:
در این تحقیق به منظور مدل سازی پیوسته بارش رواناب حوضه پاسیب چترود از یک مدل مفهومی (- HMS_ SMA)در قبل و بعد از احداث بندهای سنگ و سیمانی و سد خاکی به منظور تحلیل اثرات عملیات آبخیزداری استفاده گردید. از اطلاعات چهار ایستگاه باران سنجی مجاور منطقه مورد مطالعه در سال های آبی 1966 تا 2008 برای محاسبه بارش متوسط در حوضه استفاده شد. در این تحقیق برای روند یابی بارش اضافی مذکور در مدل HMS_ SMA روش هیدروگراف واحد مصنوعی SCS انتخاب شد. در مرحله آنالیز حساسیت عوامل موثر بر ارتفاع رواناب شناسایی گردیدند. در این تحقیق به دلیل نبود هیدروگراف های مشاهداتی در منطقه برای بدست اوردن پارامترهای مدل HMS_ SMA ، پارامترهای موثر بر ارتفاع رواناب را در سه حالت حداقل، حد میانی و حداکثر برای قبل و بعد از احداث سازه ها اجرا کرده و نتایج براساس وضعیت موجود حوضه تحلیل شدند. با توجه به اجرای مدل برای دو حالت قبل و بعد از احداث سازه ها حالات حداقل و حد میانی مورد تایید نبوده و با شواهد تاریخی منطقه مطابقت نداشتند. پارامترهای مدل در حالت حداکثر به عنوان بهترین حالت پارامترها انتخاب شد. در مقایسه بین قبل و بعد از احداث سازه در حوضه مشاهده شد که بعد از هر مخزن دبی پیک نسبت به حالت قبل از احداث سازه کاهش یافته است. به دلیل خروج دائم آب از مخازن این سازه ها آب فرصت زیادی برای نفوذ نداشته و وجود این مخازن تاثیر کمی بر افزایش سطح لایه آب زیرزمینی دارد. با توجه به محاسبات انجام گرفته مقدار کل نفوذ در مخازن طی دوره 43 ساله تحلیل 2/651mcm بدست آمد. محاسبات برای مقدار رسوب وارده به مخازن نشان داد که سد خاکی طی 32 سال و بند سنگ و سیمانی طی 25 سال، تنها 15 درصد از حجم مفید آن مخازن را باقی می گذارد. همچنین محاسبات برای نسبت سیل خیزی نشان داد که درصد نسبت سیل خیزی برای زیر حوضه سد خاکی 72 درصد و 28 درصد باقی مانده مربوط به زیر حوضه بند سنگ و سیمانی می باشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCWMSWRM06_125 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/264243/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کامیابی، حجت و جلال کمالی، نوید و کامیابی، حسین،1392،اثر عملیات آبخیزداری بر خصوصیات هیدرولوژیکی حوضه؛ مطالعه موردی حوضه پاسیب چترود،ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک،کرمان،https://civilica.com/doc/264243
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، کامیابی، حجت؛ نوید جلال کمالی و حسین کامیابی)
برای بار دوم به بعد: (1392، کامیابی؛ جلال کمالی و کامیابی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- پرهمت، ج. و صدقی، ح. 1378. واسنجی و ارزیابی مدل ...
- کاربرد مدل HEC-HMS در کنترل سیلاب رودخانهها، مطالعه موردی رودخانه مهرانه رود تبریز [مقاله کنفرانسی]
- _ علیزاده، ا. 1382. اصول هیدرولوژی کاربردی، چاپ شانزدهم، انتشارات ...
- Fleming, M. and Neary, M., (2004), Continuous Hydrologic Modeling Study ...
- Kathol, J. P., Werner, H.D. and Trooien, T.P., (2003), Predicting ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: دانشگاه آزاد
تعداد مقالات: 7,729
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مدلسازی بارش - رواناب حوضه آبریز هلیل رود با استفاده از مدل HMS SMA و مقایسه ان با شبکه عصبی -فازی تطبیقی بر مبنای خوشه بندی کاهشی
- به کارگیری سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) د رمطالعات منابع اب ( مطالعه موردی : حوضه آبریز دالکی در محدوده مطالعاتی غرب استان فارس)
- بررسی نرم افزار InVEST به عنوان ابزاری برای ارزیابی کیفیت زیستگاه
- پیش بینی سرعت جریان بر روی شیب شکن های مانع دار با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
- رویکرد ANN-GA در مدلسازی فرآیند بارش- رواناب با استفاده از دو تابع هدف مختلف در طول دوره های متفاوت (مطالعه موردی: حوضه رودخانه فهلیان در استان فارس)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تحلیلی بر عوامل موثر بر ابرچالش آب کلانشهر تهران
- کارایی برونسپاری فعالیتهای حوزه بهره برداری شرکت آبفای استان یزد در مدیریت کیفیت آب شرب شهری
- مدل سازی گسترش آلودگی در آبخوان کرمانشاه ناشی از شکست لوله های فاضلاب
- نقش آموزش، فرهنگ و تبلیغات در کاهش مصرف آب
- بررسی شاخص های کیفیت آب آشامیدنی استان مازندران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی روشهای برونیابی برآورد بار معلق رودخانه ها در آذربایجان غربی
- کاربرد ژئوسنتتیک ها به عنوان المان آب بند و تقویت کننده پی در سدهای خاکی (مطالعه موردی سدهای کرم آباد و ارس (۲))
- جریان متغیر تدریجی کاهشی بر روی بستر رودخانه
- بررسی میدانهای اطلاعاتی صنعت آب و شناخت روابط حاکم بین آنها و قابلیت مکانیزه نمودن آنها (گزارش قسمت اول: بررسی میدانهای اطلاعاتی)
- تهیه مدل ریاضی آبخوان دشت چالدران و بررسی جنبه های مدیریتی آن
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.