بررسی تأثیرات مراحل فنولوژیکی گیاه خلر (Lathyrus aphaca) بر روی تبخیر و تعرق

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 677

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_0295

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

یکی از روش های بهبود مدیریت مصرف آب در مرتع، تخمین دقیق میزان آب مصرفی گیاه و اطلاع از چگونگی تغییرات زمانی تبخیر تعرق گیاه مرجع می باشد. بررسی تبخیر - تعرق گیاه مرجع برای ارایه الگوی کشت گیاه مناسب و بهینه سازی استفاده از منابع آب موجود در دوره های آتی ضروری است. با توجه به وسعت کشور، تنوع تغییرات زمانی تبخیر تعرق گیاه مرجع و تحقیقات اندک در این زمینه، تحقیق در مورد تغییرات زمانی این پارامتر ضروری و از جمله اهداف اصلی این پژوهش میباشد. این پژوهش در بازه زمانی 27 فروردین لغایت 27 اردیبهشت 1392 با ثبت روزانه وزن گلدان های کشت شده و شاهد در محیط دانشکده منابع طبیعی ساری صورت پذیرفت. محیط پژوهش شامل پنج گلدان شاهد و پنج گلدان تحت کشت گیاه خلر بوده ، سیستم آبیاری به صورت قطرهای، پژوهشگران مجهز به ادوات لازم از قبیل ترازوی دیجیتالی با دقت هزارم گرم برای توزین روزانه گلدان ها بودند. قبل از انجام طرح بسترسازی خاک صورت گرفت. وزن هر گلدان 260 گرم، پنجاه درصد ماسه و پنجاه درصد رس بود. سایر عوامل محیطی با اندازه گیری روزانه ثابت نگه داشته می شدند. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که میزان تبخیر و تعرق با افزایش رشد گیاه و تولید آن رابطه مستقیم دارد. نمودار اختلاف معنی داری بین محیط کشت وشاهد تا قبل از جوانه زدن و سبز شدن گیاه را نشان نداد اما بعد از سبز شدن گیاه میزان تبخیر و تعرق سیر صعودی پیدا نمود. مهمترین عوامل مؤثر در تبخیر و تعرق شامل مراحل مختلف رویش گیاه، دمای محیط، درجه ابرناکی، تابش خالص خورشیدی، رطوبت نسبی، کمبود فشار بخار اشباع می باشد.

نویسندگان

جابر قربانعلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری ٬ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدرضا طاطیان

استادیار ٬ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا تمر تاش

استادیار ٬ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فتحی پ. و کوچک‌زاده م. 1383. تخمین تعرق خیار کلخانه‌ای ...
  • Baille, M., Baille, A., and Delmon, D. 1994. Microclimate and ...
  • Litago G., Baptista F.J., Meneses J.F., Navas L.M., Bailey B. ...
  • Maloupa, E., Papadopoulos, A., and Beladenopou lou, S. 1993. ...
  • Martinez, P.E., Abdol Fattah, Y.M.M., Maloupa, E., and Gerasopoulos, D. ...
  • Medrano E., Lorenzo P., Sa nchez - Guerrero M., and ...
  • Zanetti, SS., Sousa, E.F., Oliveira, V.P.S., Almeida, F.T., and Bernard, ...
  • نمایش کامل مراجع