مدلسازی و بررسی انواع مدلهای تشعشعی در جریان بخار فوق گرم درون لوله جهتبررسی توزیع دما در انواع عایقهای صنعتی و مقایسه با نتایج تجربی(نیروگاه حرارتی شازند اراک)
محل انتشار: ششمین کنفرانس نیروگاههای برق
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 896
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPGC06_066
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
عایقهای حرارتی جهت کاهش انتقال حرارت از لوله های بخار با دما و فشار بالا در نیروگاهها بصورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته واز اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. این عایقه ا با اس تفاده بصورت چند لایه بر روی تجهیزاتی مانند بویلر، لوله های حاوی بخار، توربینها و ... باعث جلوگیری از هدر رفت انرژی حرارتی می گردد. با توسعه و پیشرفت تکنولوژی روش تولید عایقه ا امروزه استفاده از عایقهاییبا ضریب هدایت حرارتی بسیار پایین در دماهای بسیار بالا درحال گسترش می باشد. عایق های سیلیکا آئروژل، میکروترم و ... از جمله عایقهایی هستند که به سبب استفاده از ذرات میکرو و نانو در روش تولید آن ها دارای ضریب هدایت حرارتی در رنج 0.03w/M.k و یا کمتر از آن در دماهای بین500 تا 600 درجه سانتی گراد می باشند . با استفاده از چن ین عایقهایی می توان با افزایش راندمان تجهیزات و جلوگیری از هدر رفت انرژی، مصرف سوخت در بویلرهای صنعتی نیروگاه را بطور قابل توجهی کاهش دهد که این خود میتواند به کاهش آلودگی محیط زیست نیز بیانجامد . هدف از این مقاله شبیه سازی عددی میدان جریان بخار مافوق گرم درون لوله بخار اصلی نیروگاه حرارتی شازند اراک (mw 4*325) و نیز بررسی توزیع دما در چند نوع عایق با ضخامتهای متفاوت با استفاده از نرم افزار ANSYS می بشاد در این شبیه سازی معادلات ناویر- استوکس به همراه معادله انرژی برای بخار با دمای 540 درجه سانتی گراد و فشار 167بار و سرعت 52 متر بر ثانیه که درون لوله جریان دارد حل می شوند جهت صحت حل عددی ارائه شده دمای واقعی روی سطح عایقهای آلومینیوم سیلیکات موجود بر روی لوله بخار اصلی نیروگاه، با توربین ترموگرافی اندازه گیری شده و سپس با مدل ارائه شده مقایسه گردیده است . پس از آن چند نوع عایق دیگر از جمله سیلیکا آئروژل ها (ضریب هدایت حرارتی0.01W/m.K و میکروترمها ( ضریب هدایت حرارتی 0.0335W/M.K با ضخامتهای مختلف مورد بررسی قرار کرفت. لازم به ذکر است در این شبیه سازی عددی جریان غیر قابل تراکم ، مغشوش، ویسکوز در نظر گرفته شده و اثرات انتقال حرارت هدایتی، جابجایی و تشعشع نیزدر آن در نظر گرفته شده است . یکی از نتایج مهم این بررسی نشان می دهد که چنانچه این لول ه بخار بدون عایق در نظر گرفته شود، 95% انرژی حرارتی پرت شده از طریق تشعشع به محیط اطراف صورت می گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :