سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عملکرد و تأثیر مواد دیسرسنت و اسکیمر بر روی آلودگی نفتی دریاها

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,439

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PCEPSD01_255

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393

چکیده مقاله بررسی عملکرد و تأثیر مواد دیسرسنت و اسکیمر بر روی آلودگی نفتی دریاها

آلودگی دریا به مواد نفتی از بزرگترین معضلات زیست محیطی است که تأثیر منفی بر اقتصاد کشورهای ساحلی می گ ذارد. با توجه به بالا بودن فعالیت های نفتی در دریاها احتمال ایجاد لکه های ناشی از عملیات اکتشاف، استخراج، و انتقال نفت و مشتقات آن را نمی توان نادیده گرفت و لزوم ارائه راهکارهای عملیاتی مناسب و تعیین اثرات آنها بر محیط زیست دریایی ضروری است. به طور کلی نفتی که در دریا پراکنده می شود، تحت تأثیر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی دریا قرار می گیرد که روند فیزیکی- شیمیایی آن تشکیل لکه، حل شدن در آب، تبخیر، تشکیل پلیمر، اموله شدن به صورت امولسیون آب در نفت و یا نفت در آب می باشد. امروزه یکی از چالش های مهم انسان مقابله با این آلودگی ها می باشد که این مسئله باعث شده است انجام این تحقیق ضرورت پیدا کند و راهکارهای مختلف رفع یا کاهش آلودگی نفتی مثل استفاده از اسکیمرها و پخش کننده ها مورد بررسی قرار گیرد. از این مواد برای پراکندگی و از بین بردن لکه های نفتی، به خصوص هنگامی که بکارگیری تجهیزات مقابله با آلودگی فراهم نبوده و یا آلودگی با سرعت به ساحل نزدیک می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین کارایی اسکیمر بر روی لایه های ضخیم نفتی می باشد و استفاده از آنها معمولاً بر روی لایه های نازک نفتی بازده قابل قبولی نخواهد داشت. هدف اصلی استفاده از مواد دیسپرسنت به حداقل رساندن میزان خسارت ناشی از مواد نفتی روی سطح آب است که در صورت زیاد شدن قطر و وسعت آن امکان صدمه رساندن به محیط زیست و تأسیسات ساحلی وجود نخواهد داشت. لیکن بهرحال بکارگیری و استفاده از مواد دیسپرسنت نیز محدودیت خاص خود را داشته و باید کاملاً در کنترل باشد. بکارگیری این ماده شیمیایی با توجه به تأئید مقررات و قوانین زیست محیطی است.

کلیدواژه های بررسی عملکرد و تأثیر مواد دیسرسنت و اسکیمر بر روی آلودگی نفتی دریاها:

نویسندگان مقاله بررسی عملکرد و تأثیر مواد دیسرسنت و اسکیمر بر روی آلودگی نفتی دریاها

خدیجه سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

افسانه شهبازی

استادیار پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
کردونی، علی، محبوبه سادات، "عملکرد دیسپرسنت ها در رفع آلودگی ...
آقا میری، سیدفواد و بیات، احمد و محب‌احمد، "آلودگی نفتی ...
مقصودلو، 1390، " نحوه استفاده از دیسپرسنت ها برای مقابله ...
لگزایی، فرحناز و گل مروی، دل آرام، 1389، " بر ...
موسی پور، امین، ‌زارع دوست، مصطفی، 1391 "جمع آوری آلودگیهای ...
لطفی، حیدر و بقایی، لطیف و موسوی، رضا و خیامباشی، ...
زارع دوست، مصطفی ورسولی، مریم، 1390، " بررسی عملکرد، بکارگیری ...
A.H. Hammoud "Enhanced ol spill recovery rate using the weir ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عملکرد و تأثیر مواد دیسرسنت و اسکیمر بر روی آلودگی نفتی دریاها" توسط خدیجه سلطانی، دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران؛ افسانه شهبازی، استادیار پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسکیمر، آلودگی نفتی دریا، دیسپرسنت، روشهای مقابله هستند. این مقاله در تاریخ 18 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1439 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آلودگی دریا به مواد نفتی از بزرگترین معضلات زیست محیطی است که تأثیر منفی بر اقتصاد کشورهای ساحلی می گ ذارد. با توجه به بالا بودن فعالیت های نفتی در دریاها احتمال ایجاد لکه های ناشی از عملیات اکتشاف، استخراج، و انتقال نفت و مشتقات آن را نمی توان نادیده گرفت و لزوم ارائه راهکارهای عملیاتی مناسب و تعیین اثرات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عملکرد و تأثیر مواد دیسرسنت و اسکیمر بر روی آلودگی نفتی دریاها با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.