ارزیابی فضاهای شهری به منظور ایجاد فضاهای چند منظوره مدیریت بحران با استفاده از روش TOPSIS & AHP در بافت قدیم شهر کرمانشاه
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,194
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAU01_103
تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
با توجه به واقعیت آسیب پذیری بافت های تاریخی شهرها در صورت وقوع سوانح طبیعی مانند این بافت ها با آسیب های جدی مواجه می شوند و خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد.لذا در این شرایط استفاده ازفضاهای شهری به عنوان مکان هایی مناسب در مواقع بحرانی که تمام شرایط و وضعیت های طبیعی به هم خورده است،یکی از راهکارهای مناسب برای کم کردن میزان آسیب ها وخسارات می باشد.تجهیز این فضاها به گونه ای که در شرایط بحران قابل استفاده گردند لازم و با اهمیت می باشد.لذا این مقاله به ارزیابی و بررسی فضاهای شهری از قبیل : بوستان های شهری، ورزشگاه ها و محیط های آموزشی ومذهبی و... می پردازد.وهدف از آن ارتقای آمادگی مدیریت شهری برای رویارویی با سوانح طبیعی،با استفاده ازتوانمند سازی فضاهای شهری که در صورت تجهیز شدن می تواننددرشرایط بحرانی برای کارکردهای مدیریت بحران استفاده گردند.بدین منظوردر این مقاله به ارزیابی وبررسی هریک از این فضاهای شهری در محلات بافت قدیم شهر کرمانشاه با استفاده از مدل AHP&TOPSIS پرداخته وازمعیارهایی ازقبیل تعدادوپراکنش آنها، دسترسی فضاها،مساحت و...که ازمطالعه منابع گوناگون ونظرات کارشناسان استخراج گردیده استفاده شده است.بعد از اینکه امتیاز فضاها بر اساس شاخص های موردنظر با استفاده از مدلAHP&TOPSIS در هر یک از محلات محاسبه شد، اقدام به امتیاز دهی نهایی بر اساس امتیازات بدست آمده بر اساس روش مذکور برای هر محله کرده ایم. نتایج تحقیق نشان می دهدکه گمرک،مصوری،فیض آباد نسبت به بقیه محلات شرایط قابل قبول تری دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حدیثه قیصری
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه شهرسازی، قزوین، ایران
محسن احدنژاد
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :