بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی کرچک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 938

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_207

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

گیاه کرچک از خانواده فرفیون، گیاه زبر و یک ساله است که در نواحی معتدل کشت می شود. دانه کرچک حاوی روغن سبک بی رنگ یا روغن سبز رنگ است. مصارف عمده کرچک عبارتند از: بعضی از انواع گیاه کرچک تزئینی هستندف ولی بیشتر آنها برای تولید دانه گیه کرچک که از آن روغن استخراج می شود کشت داده می شود. یکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد این گیاه دارویی شوری آب و خاک است. هدف از این مطالعه بررسی واکنش اجزای جوانه زنی بذر کرچک به سطوح مختلف شوری بود. این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 سطح شوری و در 4 تکرار در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی واحد شهرکرد انجام پذیرفت. تیمارهای اعمال شده عبارتند از تیمار شاهد (آب خالص) و محلول های 100، 200، 300 و 400 میلی مول در لیتر کلرور سدیم. پارامترهای مورد بررسی نیز عبارت بودند از درصد، سرعت، و میزان یکنواختی جوانه زنی دانه ها همچنین طول ریشه چه و ساقه چه و در نهایت وزن خشک گیاهچه. نتایج نشان داد که همگام با افزایش میزان شوری درصد و سرعت جوانه زنی کاهش یافت و این کاهش در تیمارهای 200 تا 400 میلی مول در لیتر بسیار معنی دار بود. در شوری 400 میلی مول در لیتر کاهش جوانه زنی به طور متوسط به 82 درصد رسید. با افزایش میزان شوری علی رقم کاهش در درصد و سرعت جوانه زنی، یکنواختی جوانه زنی بیشتر بود. وزن خشک ریشه چه در تیمار 400 میلی مول در لیتر به طور بسیار معنی داری نسبت به شاهد کاهش نشان داد. با این حال در مورد وزن خشک ساقه چه در سطوح مختلف تنش شوری اختلاف فاحشی دیده نشد.

نویسندگان

بهرام مجدنصیری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - Chevallier, A.1 9 9 6.Encyclopedia of medicinal plants _ ...
  • Guo Yuhia, X. and L. Lianlu 1992 The relations between ...
  • - Molony.D.1 998.Complete guide to Chinese herbl medicine.New York.Berkley Books. ...
  • نمایش کامل مراجع