سینتیک خشک کردن برگ های نعناع و میزان انرژی مصرفی در خشک کردن به روش مایکروویو
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 791
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCMPNI01_206
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
در این تحقیق خشک کردن گیاه دارویی نعناع در مایکروویو و محاسبه میزان انرژی مصرفی و ویتامین ث انجام شد. خشک کردن یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین روش های شناخته شده جهت نگهداری غذا و از مهمترین فرآیندها برای حفظ کیفیت مواد غذایی است. نعناع از مهمترین گیاهان دارویی بوده که نگهداری و حفظ کیفیت آن اهمیت بسزایی دارد. این تحقیق در پنج توان (90، 180، 360، 600 و 900 وات) و سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد توان مایکروویو بر سرعت خشک شدن نعناع اثر مهمی دارد و با افزایش توان، زمان خشک شدن کاهش می یابد. آزمایشات تعیین میزان ویتامین ث مشخص نمود توان های بالای فرآیند تأثیر مخرب بیشتری بر ویتامین ث دارند و بیشترین میزان آن در نمونه ای خشک شده در 360 وات مشاهده شد. همچنین، محاسبات مصرف انرژی نشان داد کمترین میزان مصرف انرژی در خشک کردن با توان 90 وات اتفاق می افتد. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که خشک کردن با مایکروویو به دلیل کارایی بالا و زمان ک وتاه فرآیند، روشی مناسب و مقرون به صرفه ای برای خشک کردن و نگهداری نعناع به عنوان یک گیاه دارویی با ارزش می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی نوری
دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
مهدی کاشانی نژاد
دانشیار دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
امیر دارایی گرمه خانی
دانشجوی دکترای صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرضیه بلندی
استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :