مطالعه همدماهای جذب روی و مس در تعدادی از خاکهای همدان

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,569

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_723

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

جذب یکی از مهمترین فرآیندهای شیمیایی در خاکهاست . این فرآیند یک فاکتور اصلی در تعیین قابلیت دسترسی عناصر غذایی کممصرفی مثل مس و روی برای گیاه میباشد و انتقال آنها در خاک را تحتتاثیر قرار میدهد . جذب همچنین خصوصیات الکترواستاتیک ذرات معلق ( سوسپانسیون ) و کلوئیدها را بیان میکند ] استام، 1992 و اسپارکس، . [ 1995 بررسی همدماهای جذب یک تکنیک مفید برای مطالعه نگهداری فلزات در خاکهاست . همدماهای جذب اطلاعات مفیدی را درباره گنجایش نگهداری خاک و قدرت جذب فلزات در خاک فراهم میکنند و اهمیت جذب عناصر غذایی کممصرف بوسیله خاکها را بیان میکند ] جورج و سینگ، 1991 و روکوئرول و همکاران، . [ 1999 شیب خطوط همدماهای جذب به عنوان ضریب جذب ) ) KD ، بیانگر تحرکپذیری عناصر سنگین در محیطهای آبی است . مقادیر زیاد آن نشان میدهد که فلزات جذب ذرات خاک میشوند و مقادیر کم آن بیانگر حضور فلزات در محلول خاک است که برای انتقال و فرآیندهای بیولوژیکی و شیمیایی و جذب بوسیله گیاه در دسترس هستند [ کاوالارو و مکبراید، 1984] لین و ژائو ] 1987 و [ 1991 تاثیر پهاش، دما و ترکیبات خاک را بر جذب روی توسط خاکهای آهکی مورد مطالعه قرار دادند و همدماهای جذب روی را بر خاکهای تیمار شده و تیمار نشده برای حذف کربنات کلسیم، مواد آلی و اکسیدها تعیین کردند و نتیجه گرفتند که در pH بالا تاثیر آهک بر جذب روی توسط خاک بسیار بالا بوده و در pH پایین سهم آن کمتر است . مک براید ] [ 1989 بیان کرد که جذب انتخابی مس و روی در خاک بستگی به قابلیت هیدراته شدن، نسبت بار به شعاع و الکترونگاتیویته آنها دارد . همچنین [مکبرید و همکاران 1997] با مطالعه جذب روی و مس در انواع متفاوت خاکها نشان دادند که فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی مهمی که این فرآیند را تحتتاثیر قرار میدهند پهاش و حضور کلوئیدهای آلی و غیر آلی است .

نویسندگان

فریبرز دندانمزد

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا

علیرضا حسین پور

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cavallaro, N., and M. B. McBride. 1984. "Zinc and copper ...
  • Gregg, S. J., and K. S. W. Sing. 1991. "Adsorption, ...
  • Lin, Y.S., J.H. Xue. 1987. "Zinc adsorption _ calcareous soils". ...
  • Lin, Y.S., J.H. Xue. 1991. "Using of Freundlich equation for ...
  • McBride, M.B. 1989. "Reaction controlling heavy metal solubility in soils". ...
  • Rouquerol, F., J. Rouquerol, and K. Sing. 1999. "Adsorption by ...
  • Sparks, D. L. 1995. "En vironmental Soil Chemistry". Academic Press, ...
  • Sparks, D.L. "Methods of Soil Analy sis«Part2- Physical Methods»". Soil ...
  • Stumm, W. 1992. "Chemistry of the Solid- Water Interface". Wiley, ...
  • نمایش کامل مراجع