تاثیر استفاده از پساب فاضلاب در خاک های زراعی شهرستان نجف آباد
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,492
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_707
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
در حال حاضر استفاده مجدد از پساب حاصل از تصفیه خانه های فاضلاب شهری جهت آبیاری خاک های کشاورزی روند رو به رشدی در دنیا پیدا کرده است . نیاز جدی به تولید بیشتر محصولات کشاورزی، کمبود آب و صرفه جوئی هزینه کودهای سنتزی و نیز دفع پساب تصفیه خانه ها از جمله دلایل استفاده مجدد از فاضلاب می باشد . علاوه بر این حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلوده شدن آبهای سطحی و زیر زمینی و نیز مدیریت پساب های ناشی از فاضلاب شهری در جهت گسترش کشاورزی وایجاد اشتغال اهمیت این موضوع را در شرایط گرم و خشک ایران بیش از
پیش نمایان می سازد . شهرستان نجف آباد و اراضی پیرامون آن بخشی از دشت نجف آباد بوده که در غرب شهر اصفهان قرار دارد . ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 1650 متر و وسعت آن حدود 4750 هکتار است . این منطقه دارای اقلیم بیابانی با میانگین درجه حرارت 15/4 درجه سانتیگراد و بارش سالانه 153 میلیمتر می باشد . در سالهای اخیر به دلیل کمبود آب رشد کشاورزی منطقه با محدودیت های شدیدی مواجه گردیده است . روش فعلی دفع فاضلاب این شهر از طریق چاه های جذبی انجام می گیرد که درحوالی مزارع و روستاهای اطراف شهر تخلیه می گردد، به علاوه چاه
های تامین آب مصرفی در بخش کشاورزی و شرب فاصله چندانی با چاه های دفع فاضلاب ندارند که این امر علاوه بر آلوده نمودن چاه های تامین آب مصرفی شهر باعث آلودگی شدید خاک های مزارع و انتقال این آلودگی به سبزیجات و دیگر محصولات زراعی گردیده و در مجموع بهداشت عمومی را تحت تاثیر قرار داده است . بنابراین با بازیافت فاضلاب این شهر، عوارض سوء ناشی از اینگونه آلودگی ها از بین رفته، ضمن آنکه بازیابی پساب و استفاده مجدد از آن در امور کشاورزی باعث رونق کشاورزی در این ناحیه حاصلخیز و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری زمین های کشاورزی ، کاهش مهاجرت و نیز افزایش اشتغال در منطقه می گردد .
نویسندگان
سیدسعید اسلامیان
دانشیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
بدری حجارزاده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد نجف آباد
سیدعلیرضا گوهری
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان
محمدجواد زارعیان
دانشجوی سابق گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :