کاربرد فیلتر شن - خاک آهکی - کمپوست برای کاهش فلزات سنگین موجود در فاضلاب صنعتی
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,043
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_663
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
آلودگی آب به دلیل وجود فلزات سنگین سمی، تخلیه فاضلاب شهری و صنعتی، کودها و سموم به داخل آب ها و مدیریت نامناسب زباله ها، باعث وارد آمدن زیان های مختلف محیطی شده و سلامتی بشر را به گونه ای خطرناک تحت تأ ثیر قرار می دهند . [1] متداول ترین فلزات یافت شده در آب ها و فاضلاب ها، سرب، مس، روی، کادمیم، کروم و نیکل هستند [2] و تکنیک های اصلی که برای کاهش مقدار یون های فلزی از فاضلاب ها مفید می باشند شامل رسوب، آهک دهی، شناور سازی و انعقاد، سیمانی شدن و کمپلکس شدن، تبادل یونی، عصاره گیری حلال، اسمز معکوس، جذب، تبخیر، روش های الکتروشیمیایی و فرایندهای فیلتراسیون است . [1] هر کدام از این تکنیک ها دارای مزایا و مضراتی بر اساس سادگی، انعطاف پذیری، مؤثر بودن فرایندها، قیمت، مشکلات تکنیکی و نگهداری آن ها می باشند [3] که فیلتراسیون یک فرایند کارآمد در حذف فلزات سنگین از فاضلاب ها بوده و اگر این نوع از تیمار موفق باشد این مزیت را دارد که جرم معینی از آلاینده ها در یک حجم محدود و قابل دسترسی از مواد تجمع حاصل می کنند . [4] بنابراین هدف از این تحقیق حصول اطمینان از حذف یا کاهش فلزات سنگین کروم، روی، مس و نیکل از فاضلاب های صنعتی توسط فیلتر شن - خاک آهکی - کمپوست و بررسی میزان تداوم آن در دفعات متوالی می باشد
نویسندگان
میترا محمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی م
امیر فتوت
استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
غلامحسین حق نیا
استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :