معرفی تسریع کننده سینتیکی جدید جهت تشکیل هیدرات گاز دی اکسید کربن

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 871

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC01_107

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1393

چکیده مقاله:

هیدرات گازی ساختار کریستالی است که از کنار هم قرار گرفتن گاز و آب در فشار بالا و دمای نسبتاً پایین ایجاد میشود و دارای مزایا و معایبی میباشد که اخیراً مزایای آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. از جمله مزایای هیدرات میتوان به ذخیرهسازی وانتقال گاز، جداسازی گازها از هم و شیرینسازی آب اشاره کرد. در بیشتر کاربردهای هیدرات لازم است تا تشکیل هیدرات تسریع گردد تا بتواند از نظر اقتصادی توجیه پذیر باشد و بتواند با روشهای دیگر رقابت کند. بدین منظور از تسریعکنندهها استفاده می- شود. این تسریع کنندهها به دو نوع ترمودینامیکی و سینتیکی تقسیم میشوند. از انواع تسریع کنندههای سینتیکی میتوان بهمواد فعال سطحی اشاره نمود. در نوع سینتیکی، این مواد با تأثیر بر سینتیک تشکیل هیدرات، سرعت تشکیل هیدرات را افزایش و زمان تشکیل آنرا کاهش میدهند. در این مطالعه، یک ماده فعال سطحی آنیونی به نام سدیم دودسیل سولفونات بعنوان تسریع کننده سینتیکی انتخاب شد و با ماده فعال سطحی معروف دیگری به نامSDSسدیم دودسیل سولفات( که بیشتر مطالعات سینتیکی این ماده بر روی متان بوده است و تفاوت این دو ماده تنها در گروه عاملی آنها میباشد برای تشکیل هیدراتCO 2 مقایسه شد. نتیجه آزمایشها نشان داد که سرعت تشکیل هیدرات گاز دیاکسید کربن در حضور ماده جدید سدیم دودسیل سولفونات افزایش پیدا کرده است، در حالیکه در حضورSDSهیچ تغییری در سرعت تشکیل مشاده نمیشود.

کلیدواژه ها:

هیدرات گازی ، گاز دی اکسید کربنCO2/تسریع کننده سینتیکی /SDS/سدیم دودسیل سولفونات

نویسندگان

حسن بگ لری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - فرآوری و انتقال گاز، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا طباطبائی نژاد

دانشیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز

اکبر شاهسوند

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sloan, E.D. and C.A. Koh, Clathrate hydrates of natural gases. ...
  • Ganji, H., et al., Effect of different surfactants on methane ...
  • Kaneshina, S., et al., Micelle formation of sodium alkylsulfate under ...
  • Kalogerakis, N., et al. Effect of surfactants _ hydrate formation ...
  • Karaaslan, U., E. Uluneye, and M. Parlaktuna, Effect of an ...
  • نمایش کامل مراجع