بررسی و تعیین مناطق بیابانی استان همدان با استفاده از برخی پارامترهای اقلیمی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,193

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_583

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

حدود دو سوم از مساحت ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد . این منطقه از نظر عرض جغرافیایی با کمربند بیابانی جهان انطباق دارد . بطورکلی عوامل متفاوتی در ایجاد بیابان تأثیر دارند که مهمترین آنها شامل خاک ، اقلیم، زمین شناسی وپوشش گیاهی است وهمة آنها در تکامل وایجاد شرایط بیابانی دریک منطقه همسو عمل نموده اند. استان همدان نیز در غرب کشور به دلیل وضعیت قرار گیری نسبت به کمربند بیابانی قسمت هایی از آن در روند بیابانی شدن بوده و حتی شرایط بیابانی در برخی از قسمتهای آن قابل مشاهده است . باتوجه به اینکه یکی از عوامل عمده و مؤثر در بیابانی شدن در هر منطقه ای عامل اقلیم می باشد ، بنابراین شناخت برخی ویژگییهای اقلیمی می تواند یکی از گامهای اولیه واساسی در جهت شناسایی مناطق بیابان مورد توجه قرار گیرد . لذا در این بررسی پارامتر مذکور با در نظر گرفتن برخی عوامل وابسته بویژه بارندگی ودرجه حرارت به منظور تعیین قلمرو بیابانی استان مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته است .

نویسندگان

هادی نظری پویا

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

محمد خسروشاهی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

حسین علیرضایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :