تعیین معادله مناسب برآورد نیاز آبی گیاهان درشرایط اقلیمی استان بوشهر
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,932
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_515
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
یکی از راه های کاهش تلفات آب در مزارع برنامه ریزی صحیح آبیاری می باشد که اساس آن را برآورد مناسب نیاز آبی گیاه تشکیل می دهد . معادلاتی که برای محاسبه تبخیر و تعرق پتانسیل استفاده می شوند، پارامترهای اقلیمی یکسان را به کار نمی گیرند و به دلیل تجربی بودن برای تمام شرائط اقلیمی مناسب نیستند . به همین دلیل لازم است که معادله مناسب خاص هر منطقه مشخص شود . رحیم زادگان در اصفهان گیاه چمن را در سه عدد لایسیمتر کاشت و آب مصرفی آن را به مدت دو سال اندازه گیری نمود . همچنین با استفاده از دوازده روش تجربی تبخیر و تعرق گیاه مرجع را محاسبه نمود و با مقایسه نتایج اندازه گیری شده و محاسبه شده با یکدیگر، روش جنسن - هیز را برای منطقه اصفهان پیشنهاد نمود . آماتیا و همکاران ) ) 4 روش های مختلفی را برای محاسبه تبخیر و تعرق پتانسیل در سه منطقه از کارولینای شمال شرق به کار بردند . آنها مشاهده کردند که همبستگی خوبی بین روش های مورد استفاده و روش پنمن - مانتیث وجود دارد . هنسن ) 5) میزان تبخیر و تعرق پتانسیل چمن را در یک مزرعه آزمایشی به کمک یک عدد لایسیمتر اندازه گیری نمود و مشاهده کرد که تبخیر از سطح آزاد %20 بیش از مقدار تبخیر و تعرق پتانسیل است . هدف از این تحقیق ارزیابی چهار روش پنمن - مانتیث اصلاح شده ، هارگریوز و بلانی - کریدل اصلاح شده فائو و روش تشتک تبخیر ) ) FAO/56 با استفاده از لایسیمتر و انتخاب مناسبترین آنها برای شرائط استان بوشهر می باشد .
نویسندگان
مهرداد نوروزی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
مرتضی پوزش شیرازی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
مختار زلفی باوریانی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :