سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر باکتری های محرک رشد در پارامترهای فلورسانس کلروفیل در گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)تحت تنش شوری

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,100

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPAS01_110

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله تأثیر باکتری های محرک رشد در پارامترهای فلورسانس کلروفیل در گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)تحت تنش شوری

تنش شوری از عوامل محدودکننده رشد گیاهان می باشد. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر باکتری های محرک رشد بر پارامترهای فلورسانس کلروفیل، در گیاه گشنیز تحت تنش شوری بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی اجرا شد. تیمارها شامل شوری در چهار سطح (شاهد، 40 80 و 120 میلیمولار) و تلقیح باکتری در سه سطح (بدون باکتری، کاربردباکتریAzotobacter و Azospirillum) AA و باکتریPseudomonas و Bacillus subtilis ، Aspirillum) PBA fluorescensبود. نتایج نشان داد که اثر متقابل شوری و باکتری، درY(ΙΙحداکثر کارایی فتوشیمیایی فتوسیستم دو) وFm' (حداکثر فلورسانس در نور عادی(P<0/01معنیدار شد. نهایتاً تلقیح باکتری AAپارامترهایFm' و Y(ΙΙ)در سطح 80 میلیمولار به میزان 6 درصد نسبت به تیمار عدمتلقیح افزایش یافت. بیشترین میزان خاموشی غیرفتوشیمیاییNPQ) در سطح 120 میلیمولار بود که بهمیزان 61 درصد نسبت به سطح شاهد افزایش یافت. همچنین با افزایش شوری، کارایی کوانتومی فتوسیستم دوFv/Fm به میزان 7 درصد کاهش یافت.

کلیدواژه های تأثیر باکتری های محرک رشد در پارامترهای فلورسانس کلروفیل در گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)تحت تنش شوری:

نویسندگان مقاله تأثیر باکتری های محرک رشد در پارامترهای فلورسانس کلروفیل در گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)تحت تنش شوری

زهرا ربیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ( دبیر زیست شناسی آموزش و پرورش آمل)

همت اله پیردشتی

دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

پروانه راهداری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

سیدجابر حسینی

کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه تربیت مدرس

محمد یعقوبی

کارشناس ارشد زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
دانشگاه اصفهان 10 و 1 آبان ماه 1391 ...
دانشگاه اصفهان 10 و 11 آبان ماه 1391 ...
Bhardway, R. and Singhal, G. (1981). Effect of water stres ...
Eshghizade, H. R. &amp; Ehsanzadeh, P. (2009). Maize hybrids performance ...
Kafi, M. (2009). Effect of salinity and light on photo ...
Moradi, F and M. Ismaeil, A. (2007). Responses of Photosynthesis, ...
Netondo, G.W., Onyango, J. C. &amp; Beck, E. (2004). Sorghum ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر باکتری های محرک رشد در پارامترهای فلورسانس کلروفیل در گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)تحت تنش شوری" توسط زهرا ربیعی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ( دبیر زیست شناسی آموزش و پرورش آمل)؛ همت اله پیردشتی، دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری؛ پروانه راهداری، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن؛ سیدجابر حسینی، کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه تربیت مدرس؛ محمد یعقوبی، کارشناس ارشد زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باکتری، شوری، فلورسانس، گشنیز هستند. این مقاله در تاریخ 27 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1100 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تنش شوری از عوامل محدودکننده رشد گیاهان می باشد. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر باکتری های محرک رشد بر پارامترهای فلورسانس کلروفیل، در گیاه گشنیز تحت تنش شوری بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی اجرا شد. تیمارها شامل شوری در چهار سطح (شاهد، 40 80 و 120 میلیمولار) و تلقیح باکتری در سه سطح (بدون ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش شوری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر باکتری های محرک رشد در پارامترهای فلورسانس کلروفیل در گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)تحت تنش شوری با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.