بررسی و مقایسه عملکرد ارقام و لاینهای گندم نان در شرایط کشت تاخیری در منطقه بروجرد

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 430

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_743

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد ارقام و لاینهای گندم نان در شرایط کشت تاخیری، آزمایشی به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور زمان کاشت به عنوان فاکتور اصلی در 5 سطح15 آبان، 30 آبان، 15 آذر، 30 آذر، 15 دی) و رقم به عنوان فاکتور فرعی در 5سطح (پارسی، سیوند، پیشگام، بهار، پیشتاز) جمعا 25تیمار در 3 تکرار در سال زراعی 90-91 در منطقه والانجرد از توابع شهرستان بروجرد اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر تاریخ کاشت بر روی صفات: وزن هزار دانه و تعداد سنبله در متر مربع، عملکرد دانه، شاخص برداشت بترتیب در سطح 5 و 1درصد معنی دار، ولی برای صفات رویشی معنی دار نشد. تاثیر رقم برروی اجزا عملکرد در سطح 1درصد معنی دار شد. بررسی همبستگی فنوتیپی بین صفات نشان داد عملکرد دانه با اجزای عملکرد و طول پدانکل همبستگی مثبت و معنی داری درسطح 5 و 1درصد وجود دارد که میتوان از این صفات بعنوان معیار گزینش غیر مستقیم جهت افزایش عملکرد دانه استفادهکرد. مقایسه میانگین ها به روش دانکن نشان داد بیشترین عملکرد دانه به میزان 9,23 تن در هکتار مربوط به رقم پیشتاز در تاریخ کاشت 15 آبان بود لذا نتایج نشان از همبستگی مثبت و معنی دار بین تاریخ کاشت، رقم و اثر متقابل آنها دارد

نویسندگان

ناصر میراحمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

امین فرنیا

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

شهرام نخجوان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :