بررسی اثر محلول پاشی کود مرکب میکرو بر مراحل مختلف رشد برنج ( رقم شفق )
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,710
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_468
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
کمبود عناصر کم مصرف در گیاهان و محصولات زراعی گسترش جهانی دارد کشت مداوم، مصرف همه ساله و بیش از نیاز کودهای فسفاته، فرسایش، آبشویی و سایر شرایط حاکم بر خاکهای آهکی از جمله مقادیر زیاد کربنات کلسیم، pH قلیایی و عدم مصرف کودهای حاوی عناصر کم مصرف و کودهای آلی، موجب کاهش ذخیره این عناصر در خاک و در نتیجه کاهش عملکرد شده است
با توجه به اهمیت کودهای کم مصرف در افزایش کمی و کیفی محصول در کشور برنج (1) ، موسسه تحقیقات خاک و آب، پیشنهاد ساخت کودهای مرکب میکرو غیرکلاته و ارزان که حاوی عناصر کم مصرف و کود نیتروژنه باشد را به تولید کنندگان کود در داخل کشور ارائه نمود .
یکی از اهداف تامین کودهای کم مصرف به صورت توأم، این است که با یک بار محلول پاشی می توان نیازهای غذایی گیاه را برآورده نمود . این کود در چندین شرکت در داخل کشور تولید می شود و مصرف آن نسبت به نوع مشابه وارداتی مقرون به صرفه می باشد . در بررسی حاضر از کود میکرو معدنی بدون عنصر بور که حاوی عناصر آهن و روی به میزان 5 درصد و منگنز و مس به ترتیب به میزان 4 و 2 درصد از منابع سولفات آنها و همچنین محتوی 2 درصد اسید سیتریک و یک درصد سولفات آمونیم می باشد استفاده شده است .
نویسندگان
غلامرضا معافپوریان
عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
مصطفی اسفندیاری
دانشجوی کارشناس ارشد سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
نادر پیرمرادیان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و عضو باشگاه پژوهشگران جو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :