بررسی تاثیر کمپوست و زئولیت بر جذب عناصر غذایی در مراحل مختلف رشد گندم

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,253

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_447

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

بررسی روند تغییرات حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاهان درطول زمان، می تواند امکان پایداری تولید و بهره وری اقتصـادی را در کشاورزی فراهم نماید . میزان عناصـر غـذایی و مواد آلی خاک با گذشت زمان دائمـًا در حال تغییـر می باشند، اثرات سودمند انسان بر خاک به مراتب کمتر از جنبه های مخرب آن بوده است . یه عنوان نمونه می توان از جذب عناصر غذایی به وسیله گیاه بدون جایگزین کردن آن و کاهش مقدار ماده آلی خاک نام برد که نتیجه آن کـاهش حـاصلخیزی و در نهایت تخریب خاک خواهد بود . یکی از راههای پیشگیری از این خطر رو به افزایش، استفاده از مواد به سازکه دارای عناصر غذایی مورد نیاز گیاه بوده و یا شرایط را برای جذب عناصر غذایی موجود در خاک فراهم می کنند می باشد . مواد آلی بدلیل دارا بودن عناصر غذایی برای گیاه، افزایش فعالیت زیستی و بهبود شرایط فیزیکی خاک از دیرباز مورد استفاده قرار گرفته ومعمولا برای برای تامین نیاز همه مزارع کشاورزی کافی نبوده است واستفاده ازجایگزین مناسب برای آن ضروری می باشد . انتخاب ماده به ساز بستگی به تاثیر نسبی آن در احیای خاک، رشد گیاه، قیمت و زمان مورد نیاز جهت اصلاح خاک دارد خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد زئولیت مانند ظرفیت تبادل کاتیونی بالا، خاصیت جذب و نگهداری آب، جذب و رها سازی انتخابی کاتیونها، ومنابع غنی این کانی در ایران ضرورت تحقیقات جامع در مورد اثرات این ماده برحاصلخیزی خاک و رشد گیاه را اجتناب ناپذیر می نماید .

نویسندگان

فرامرز فائزنیا

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع

سیدعلی رضا موحدی نائینی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • برزگر، ع. 1379 . خاکهای شور و سدیمی : شناخت ...
  • حق نیا، غ، م. 1379 _ چکیده مقالات ششمین کنگره ...
  • کاوسی، م0 و م، رحیمی _ 1382 . تاثیر کاربرد ...
  • Allen, E. R... Ming, _ W, and D. L. Heninger. ...
  • Barbarick, K. A., Lai, T. M, and D. D. Eberl. ...
  • نمایش کامل مراجع