بررسی تنوع ژنتیکی جمعیتهای گونهی Equisetum telmateia در شمال ایران با استفاده از نشانگر مولکولی RAPD
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 662
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_349
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
دم اسبیان متعلق به تنها جنس Equisetumباقیمانده از شاخه یEquisetophytaمیباشند که در دورهی کربونیفر،حدود 300 میلیون سال پیش رشد میکردهاند. این جنس متعلق به ردهی Equisetopsida از راسته ی Equisetales وتیرهیEquisetaceaeمیباشد. گونهیE. telmateiaکی از 4 گونهی موجود در ایران از این جنس است که دارای پراکنش وسیع در استانهای شمالی بوده و خواص دارویی مهم و فوق العاده بی نظیری نیز دارد. با توجه به این که در اکثرمطالعات گیاهی که تا کنون در داخل کشور صورت گرفته است، نهانزادان کمتر مورد توجه تاکسونومیستها واقع شده اند، برای اولین بار در این تحقیق به بررسی تنوع ژنتیکی 8 جمعیت از این گونه در استانهای گلستان، مازندران و گیلان با استفاده از نشانگرRAPDپرداخته شد. بدین منظور استخراجDNAبا استفاده از روشCTABتغییر یافته انجام گردید وواکنش زنجیرهای پلیمراز با 6 پرایمر صورت گرفت. دندروگرام حاصل از تجزیهی خوشهای با استفاده از الگوریتم میانگین فاصلهUPGMA)35 پلی مورفیسم بین جمعیتهای این گونه نشان داد. به طور کلی از میان 61 باند مشاهده شده، تعداد 21 باند، پلی مورف را نشان دادند. در نهایت جمعیتهای مورد مطالعه در 4 گروه مجزا دستهبندی شدند
کلیدواژه ها:
تنوع ژنتیکی ، نشانگرRAPD/E. Telmateia /تجزیهی خوشهای
نویسندگان
منا سلیم بهرامی
دانشجوی کارشناسی ارشد سیستماتیک - اکولوژی گیاهی دانشگاه مازندران،
آرمان محمودی اطاقوری
استادیار گروه زیستشناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه مازندران
فاطمه فدائی
استادیار پژوهش مرکز تحقیقاتکشاورزیو منابع طبیعی گرگان،
سیدکمال کاظمی تبار
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :