بررسی کارایی علف کش های جدید بر کنترل علف های هرز باریک و پهن برگ مزارع گندم

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 544

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_089

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کارایی علف کش های جدید در کنترل علف های هرز مزارع گندم،آزمایشی در سال زراعی 89-88 با ده تیمار و چهار تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در شهرستان خرم بید استان فارس به اجرا در آمد. تیمارها شاملآپیروس (سولفوسولفورون) با دز مصرفی 26.6 و 35 گرم در هکتار به همراه روغن سیتوویت به میزان یک لیتر در هکتار، توتال (سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل) با دز 30 و 40 گرم در هکتار به همراه 1250 میلی لیتر سورفکتانت، آکسیال (پینوکسادن) به میزان 400 و 450 سی سی در هکتار به همراه روغن آدیگور و آتلانتیس او- دی (یدو سولفورون+ مزوسولفورون+ مفن پایر دای اتیل) با دزهای مصرفی 1 و1.5 و 2 لیتر در هکتار. اجرای آزمایش در مرحله ی پنجه زنی گندم صورت گرفت و ارزیابی تیمارها در سه مرحلهی 15 و 30 روز پس از سم پاشی و مرحله ی گلدهی علف های هرز با تعیین تراکم و وزن خشک علف های هرز و نهایتاً عملکرد دانه،عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت محصول صورت گرفت. علف های هرز موجود در کرت های آزمایشی شامل خاکشیرDescurainia sophiaچاودار وحشیSecale cereale) یولاف وحشیAvena fatuaو گوش فیلی Conringia orientalisبود. نتایج آزمایش نشان داد که به جز علف هرز چاودار وحشی که کلیهی تیمارهای علف کش تاثیری بر کاهش تراکم و وزن خشک آن نداشتند در سایر علف های هرز موجود در هر سه مرحلهی نمونه برداری، تیمار علف کش دو منظوره آتلانتیس5/1لیتر بعد از وجین دستی در گروه برتر قرار داشت و تأثیر باریک بر گ کش آکسیال با دز 450 سی سی به همراهآتلانتیس5/1لیتر روی علف هرز یولاف در گروه برتر قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد بین تیمارها از نقطه نظر درصد کاهش تراکم، کاهش وزن خشک، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک گیاه زراعی وجود دارد

نویسندگان

فرهاد مهاجری

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحدفسا

حسین رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز

مهدی مدندوست

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - زند، ا، رحیمیان مشهدی وع، کوچکی. 1383. اکولوژی مف ...
  • -یسی، م، م. ع، باغستانی _ ثابتی. 1386. ارزیابی کارآیی ...
  • -جمالی، م، ا، زند و س، پایدار. 1387. بررسی تاثیر ...
  • _ Baghestani, M .A.(2007) .Evaluation of sulfosulforon for broad leaved ...
  • _ Barros , F.C. (2007).Effect of reduced does of a ...
  • - Cramer, H.H. 1987. plant protection and weed crop production. ...
  • _ Moss, 5. R.clarke, ل _ _ _ &tatn el, ...
  • نمایش کامل مراجع