بررسی آلودگی خلیج فارس و دریای عمان و راه های مبارزه با آن
محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,515
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME03_619
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392
دریافت فایلهای پیوست مقاله
جهت دریافت فایل های پیوست این مقاله بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیویلیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.
چکیده مقاله:
منطقه خلیج فارس و دریای عمان به عنوان یکی از مهم ترین پهنه های آبی جهان به لحاظ تنوع زیستی، منابع شیلاتی و به خصوص منابع نفتی غنی، اکوسیستمی منحصربه فرد به شمار می رود. در این تحقیق بیان شده است که عوامل مختلفی چون افزایش جمعیت ، توسعه شهرنشینی، گسترش صنعت و استفاده غلط از منابع طبیعی باعث بروز آلودگی شدید و زیست محیطی این منطقه گردیده است. این عوامل توانسته اند در اندک زمانی اکوسیستم بی نظیر آنرا تا ۴۷ برابر حدطبیعی آلودگی، آلوده نماید و بدین طریق آبزیان و موجودات آن را با خطر نابودی مواجه سازند. حساسیت راهبردی موجود در آن و تنش های سیاسی و نظامی و موضوعات اقتصادی، مسایل مهمی چون آلودگی های محیط زیست دریایی را تحت الشعاع قرار داده و خلیج فارس و دریای عمان را به یکی از آلوده ترین مناطق دریایی مبدل نموده است. با توجه به اهمیتی که این محیط زیست دریایی دارد، اگر سازوکاری برای کنترل آلودگی وجود نداشته باشد زمینه نابودی آن فراهم خواهد شد. در این جا با بر شماری منابع آلاینده زیست محیطی خلیج فارس و دریای عمان و با در نظر گرفتن اهمیت حمایت از محیط زیست این منابع آبی با توجه به کارکردهای زیست محیطی آن و ذکر اثرات و پیامدهای آلاینده، به اهم اثرات و پیامدهای زیست محیطی آنها بر محیط زیستی طبیعی و انسانی پرداخته شده است. امید است که در طرحهای آینده ی مقابله با آلودگی هاو پاکسازی سواحل و محیط زیست دریایی، به این امر مهم توجه شود وگام موثری در راه مقابله با آنها و پاکسازی سواحل و محیط زیست دریایی برداشته شود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فروغ الزمان لیمویی
دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا
حسن محبت کار
دانشیاردانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :