ارزیابی تناسب میزان روشنایی در محیط کار و تاثیر آن بر بهبود عملکرد و کاهش خطای انسانی مطالعه موردی: واحد مبدل سازی شرکت اتمسفر
محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,276
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME03_541
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392
چکیده مقاله:
تامین روشنایی مناسب برای محیط کاریکی از اصول اولیه مدیریت تامین سلامت می باشد. وضع تابشنور در محیط کار، نوع منبع نورانی و فاصلهای که نور از سطح کار لازم است داشته باشد، تابع قوانین خاصی بوده و مقدار نوری که در محیطهای کاری مختلف لازم است تامین شود، بسته به نوع فعالیت و محیط متفاوتوتابع جداول استاندارد می باشد. در اغلب موارد استفاده غیرصحیح از لامپهای روشنایی، آرایش و چیدمان آنها باعث اشتباه دیدو بروزحوادث شدیدمی گردد.بدینترتیب داشتن مقدار نور لازم برای هر کاری و اندازهگیری آن به منظور پیشگیری از آسیبهای بینایی و انجام کار درست، از شرایط اساسی مدیریت ایمنی محیط کار میباشد.هدف از انجام این تحقیق، اندازه گیری و ارزیابی روشنایی عمومی قسمتی از سالن مبدل سازی می باشد. جهت اندازه گیریاز روش شبکهای استفاده گردید که در آن ابعاد ایستگاهها، 22 در نظر گرفته شده و روشنایی در مرکز هر کدام از این ایستگاهها اندازهگیری گردید. اندازه گیری ها نشان دهنده این است که میانگین شدت روشنایی برای بخش یک در حدود 190 لوکس با انحراف معیار 81/67 و در بخش دو حدود 251 لوکس باانحراف معیار 43/120 می باشد. این درحالی است که شدت روشنایی استاندارد چیزی در حدود 300-200 لوکس می باشد. بعد از ارزیابی روشنایی محیط کارتاثیرآن برعملکرد فعالیت های انسان در محیط کار سنجیده شد و درنهایت راهکارهایی به منظور افزایش بهره وری سیستم روشنایی و نیز بهبود عملکرد نیروی انسانی ارائه گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان غلامی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ایمنی، سلامت و محیط زیست- دانشگاه تهران
سعید کریمی
استادیار، دانشکده محیط زیست- دانشگاه تهران
قاسم پژمان ثانی
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت، ایمنی و محیط زیست - دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :