تاثیر کاربرد مالچ پلی اتیلن در افزایش بهرهوری مصرف آب در زراعت گوجه فرنگی
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,740
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_066
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
امروزه استفاده از پوشش پلاستیک سیاه در حل مشکلات متعدد زراعی نظیر علفهای هرز، کمبود آب، سله بندی خاک، شستشوی بعضی از عناصر در خاک و غیره نتایج چشمگیری داشته و در نتیجه باعث افزایش عملکرد در هکتار و بخصوص در محصولات سبزی و صیفی، بهبود رشد رویشی و حتی زودرسی محصول و غیره میشود . بلا ) (Bhella, 1988 طی آزمایشی تاثیر مالچ پلی اتیلن سیاه برافزایش %44 عملکرد گوجه فرنگی را اعلام نمود است . هاسیکاوا و تاناکا ) ) Hasegawa and Tanaka, 1979 در آزمایش گلخانهای مشاهده کرد که مالچ بر افزایش نمو ریشه و افزایش تولید میوه گوجهفرنگی و کاهش ترکیدگی میوه تأثیر چشمگیری دارد . تحقیقات ایباوا جیمینز و همکاران ) ) Ibavva- Jimenez et al., 1992 نشان داد استفاده از مالچ در سه سیستم گلخانه ای، تونل پلاستیکی ، هوای آزاد به ترتیب موجب صرفهجویی به میزان 100 ، 15 و 50 میلیمتر در مصرف آب و افزایش کارایی مصرف آب( WUE ) به مقدار%36/6 و %169/6 ،%12/2 نسبت به شاهد ( بدون استفاده از مالچ ) میشود . شیرواستاوا و همکاران ) ) Shirvastava et al., 1994 ثابت کرد که استفاده توام آبیاری قطرهای و مالچ میتواند ضمن حصول
حداکثر عملکرد، میزان مصرف آب را %44 نسبت به آبیاری سطحی بدون استفاده از مالچ کاهش دهد . تحقیقات بوگل و همکاران ) ) Bogle et al., 1989 نشان دهنده نقش مثبت استفاده توام سیستم آبیاری قطرهای و مالچ پلی اتیلن در افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب در زراعت گوجه فرنگی بود طوری که عملکرد نهایی محصول در صورت استفاده از مالچ در سیستم آبیاری سطحی، آبیاری قطرهای بدون استفاده از مالچ و آبیاری قطرهای توام با مصرف مالچ به ترتیب %66 ، % 70 و %123 نسبت به شاهد ( آبیاری معمولی بدون استفاده از مالچ ) داشت . در دو حالت فوق، میزان مصرف آب نسبت به شاهد، %55 صرفه جویی شده است .
نویسندگان
امیر نورجو
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب
مشهید هناره
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب
سپیده حاتمی
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب
حسین محمدی مزرعه
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :