مطالعه میکرومورفولوژیک گچ پدوژنیک بر یک ردیف اقلیمی - ارضی در غرب استان گلستان
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,586
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_028
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
گچ از غالب ترین کانی های سولفاته در خاک مناطق خشک و نیمه خشک است [3] این خاکها می توانند گچ با منشا خاکسازو یا ارثی را شامل شوند. منبع اصلی برای حضور گچ در خاک ها So4 , Ca2- است . هوازدگی در جای مواد مادری، منبع دریایی غنی از سولفات، رسوبات بادرفتی و آبرفتی و اکسیداسیون کانی های سولفیدی، چهار منشاء عمده برای حضور و تجمع گچ در خاکها بشمار می آیند ] . [ 6 ساختمان، بافت، نسبت الگوی توزیع c/f خاک و مقدار گچ نقش عمده ای در تشکیل فرم های مختلف گچ دارند . شکل، اندازه و موقعیت این کریستالها می توانند به تشخیص گچ
های خاکساز کمک نماید . کریستالهای گچ خاکساز اشکال متنوعی نظیر عدسی، شش گوشه، ستونی و منشوری را شامل می شود . فراوان ترین شکل کریستال گچ در خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک فرم عدسی شکل گوشه دار است ] . [ 1 با استفاده از فرم های پدوژنیک گچ می توان به بررسی تحول خاک پرداخت . مراحل تکامل تجمع گچ را می توان به ایجاد رشته ها، تشکیل ندول ها و مرحله توده ای تقسیم نمود . در مطالعه میکرو مورفولوژیک حاضر تشکیل فرم های مختلف گچ نظیر پرشدگی و کوتینگ و ارتباط آن با خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیکوشیمیایی، اقلیم و تراز آب زیر زمینی بررسی شده است .
نویسندگان
شادی قرقره چی
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگ
فرهاد خرمالی
استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
شهلا محمودی
استاد گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی کرج، دانشگاه تهران
شمس الله ایوبی
استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :