مطالعه نقش سیدروفورهای باکتریایی در جذب آهن و روی با ردیابی ایزوتوپ های 59 Fe و 65 Zn

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,934

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_010

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه ) ) PGPR اغلب در نزدیکی یا در فضای بین سلولهای خارجی ریشه گیاهان یافت می شوند [.2] این میکروبها از طریق تولید سیدروفور و هورمون های گیاهی نظیر اکسین ها و سیتوکینین ها و انحلال ترکیبات معدنی فسفات و ایجاد رقابت با عوامل بیماریزای خاکی رشد گیاهان را بهبود می بخشند . از مهمترین باکتریهای PGPR جنس Pseudomanas ها هستند . سیدروفورها کلاتها یا ترکیبات آلی با وزن مولکولی پایین ( کمتر از 1000 دالتون ) و با میل ترکیبی شدید و اختصاصی برای کمپلکس شدن با آهن فریک ) ) Fe +3 و سایر کاتیونها از جمله روی ) ) Zn +2 هستند . آهن و روی از عناصری هستند که در خاکهای آهکی کمبود آنها مشهود است [.1] نتایج تحقیقات در مورد انتقال آهن بواسطه سیدروفورها نشان داده که میکروارگانیسم های اشغال کننده ریزوسفر ممکن است آهن مورد نیاز گیاهان را تأمین نمایند . بنابراین گیاهانی که قادر به استفاده از سیدروفورهای میکروبی بعنوان حامل آهن III هستند، کارائی بالایی نسبت به آهن نشان می دهند . بهرحال، بواسطه حضور سیدروفورها، قابلیت استفاده و تحرک آهن در محیط ریشه افزایش یافته و کمپلکس سیدروفور ـ آهن تشکیل شده می تواند در محلول خاک همراه با جریان توده ای به سطح ریشه برسد و آهن از طریق مکانیسم عمل آنزیم احیا کنندة کلات آهن III موجود در غشای پلاسمایی ( گیاهان استراتژی ) I و یا از طریق فرایند تبادل لیگاندی با فیتوسیدروفورها ( گیاهان استراتژی ) II جذب شود 2] ، [.6 مطالعه تغذیه آهن بوسیله سیدروفور Pseudomonas putida در خیار و ذرت نشان داد که کمپلکس 59 Fe-pyoverdine منبع آهن نسبتاً ضعیفی برای هر دو گیاه بود و آهن را برای خیار در حدود 40 برابر کمتر از 59 Fe-EDTA و در مورد ذرت 665 بار کمتر از 59 Fe-phytosiderophore تأمین نمود [5].

نویسندگان

میرحسن رسولی صدقیانی

استادیار گروه علوم خاک دانشگاه ارومیه

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

کاظم خاوازی

استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رسولی صدقیانی، میر حسن. 1384. بررسی نقش فیتوسیدروفورها و سودوموناسهای ...
  • رسولی صدقیانی، م. ح.، خاوازی، ک. و ملکوتی، م. ج. ...
  • Johnson. G. A., Lopez A., and Foster N. V. 2002. ...
  • Meyer J. M. and Abdallah M. A. 1978. The fluorescent ...
  • Walter A., Romheld V., Marschner H., and Crowley _ E. ...
  • Yehuda Z., Shenker M., Romheld V., Marschner H., Hadar Y., ...
  • نمایش کامل مراجع