بررسی تأثیر زیست محیطی گرد و غبار های ناشی از کارخانجات و معادن (مطالعه موردی: کارخانههای سنگبری و سنگ شکن شهرستان نی ریز)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,486
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISADMC03_045
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
گرد و غبارهای بر خاسته از کارخانه ها دارای اثرات مخرب متعدد انسانی و زیست محیطی می باشند. بررسی این نوع گرد و غبارها که منشاء به طور کامل انسانی دارند امری ضروری می باشد، امروزه به دنبال افزایش صنعت ساختمان در کشور و با پیشرفت ساخت و ساز و احداث کارخانجات سنگبری جهت تهیه سنگ های مورد استفاده در ساختمان سازی؛ نیاز به شناسایی، اندازه گیری و پایش آلاینده های زیست محیطی این کارخانجات نیز افزایش یافته است. فرایند تولید سنگ های تزیینی به نحوی است که در مراحل مختلف تولید آن اعم از استخراج، انفجار، بارگیری و حمل مواد معدنی و باراندازی، انبار و برش دادن مواد اولیه، تولید و انبارداری، بارگیری و حمل محصولات کارخانه، آلودگی های زیادی در محیط منتشر می گردد. آلودگی هوای ایجاد شده در مراحل مختلف تولید سنگ های تزیینی، بیشترین نگرانی این صنعت را در ارتباط با حفظ تندرستی و سلامت عمومی ایجاد می کند. مصرف آب، تولید مواد زائد جامد و لجن، ایجاد گرد و غبار و سر وصدا از جنبه های زیست محیطی صنایع سنگبری ومعادن می باشد. در کارخانجات بزرگ بین 30 تا 45% سنگ های معدنی به ضایعات تبدیل می شود که این مقدار برای واحدهای کوچک بین 2/4 تا 2/10% است. در 94% صنایع ضایعات تولید شده با لجن خشک شده مخلوط شده پس از مدتی نگهداری در نهایت دفع میشود. آلودگی های زیست محیطی به دلیل دفع نامناسب پسماندها به وضوح قابل مشاهده است. درحال حاضر برنامه ریزی مناسبی برای مدیریت دفع پسماندهای تولید شده در صنایع سنگبری و معادن سنگ نیریز وجود ندارد. دفع پسماندهای جامد و لجن تولید شده باعث ایجاد آلودگی خاک محوطه کارخانه و زمین های اطراف و ایجاد گرد و غبار ناشی از پودر سنگ خشک شده می شود. لازم است موضوع توسط سازمان های مسئول مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حامد خیراندیش
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی، مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
ایمان دمیری
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، مرتع و آبخیزداری، دانشگاه یزد، یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :