بررسی میزان جذب آرسینک و تاثیرآن بر پارامترهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاهچه های کلزا (Brassica napus L
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 765
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_121
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
فلزات سنگین از مهم ترین آلاینده های خاک و محیط زیست می باشند. در سال های اخیر محققان زیادی جذب فلزات سنگین توسط جلبک ها ، قارچ ها، باکتری ها و گیاهان مورد بررسی قرار دادند. گیاه پالایی، استفاده از گیاهان برای خذف فلزات سمی از خاک، یکی از شیوه های مناسب برای پالایش خاک از فلزات سنگین است. در این بررسی بذور رقم الیت کلزا با استفاده ازالکل اتیلیک96% و هیپو کلرید سدیم 3%ضد عفونی گشته و بذرها درون پتری دیش های 9 سانتیمتری، روی محیط MS حاوی آرسنات سدیم با غلظت های صفر به عنوان شاهد،20،10و40 میکرو مولار کشت گردیدند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام گرفت. بذرها به مدت 10 روز در ژرمیناتور با دمای 28 درجه سانتیگراد و طول روز 16 ساعت و 8 ساعت تاریکی نگهداری شدند. یافته ها نشان داد که افزایش غلظت آرسینک کاهش معنی داری در میزان طول ریشه ،طول ساقه ، میزان کلروفیل a،کلروفیلb،کل کلروفیل ومقدار کارتنوئیدها را نشان نمی دهد. مقدار وزن خشک، وزن تر و درصد جوانه زنی با افزایش غلظت آرسنیک در سطح 5درصد (5%>P) کاهش معنی داری را نشان می دهد. مقایسه میزان جذب آرسنیک بین شاهد و تیمارهای مختلف افزایش در مقدار آرسنیک را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین بی باک
عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه دانشگاه جیرفت
کیان آقاعباسی
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان
سپیده قطب زاده
دانشجوی دکتری اصلاح نباتات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :