بررسی پتانسیل تجزیه آسفالتن توسط باکتری های منطقه جزرومدی خلیج فارس_ خارک
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 873
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_102
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
آسفالتن ها ترکیبات پیچیده ایی با وزن مولکولی بالا هستند. به عبارتی سنگین ترین اجزای تشکیل دهنده نفت خام می باشند. آسفالتن از حلقه های آروماتیک(پلی آروماتیک)و بنزن تشکیل شده است. اغلب به ترکیبات NSO معروفند، زیرا حاوی اتم های نیتروژن (N)، گوگرد(S) واکسیژن(O) می باشند. با توجه به توسعه رو به رشد جزیره خارک، روند آلودگی محیط زیست سواحل و تخریب آن رو به افزایش است. رسوب اجزای آلی هیدروکربنی به ویژه آسفالتن یکی از مهم ترین معضلات صنایع بالا دستی و پایین دستی نفت است که در سازندهای نفتی مخزن، تجهیزات بهره برداری تولید، خطوط لوله انتقال نفت و ذخیره سازی مشکلاتی را ایجاد می کند. بدین لحاظ تجزیه زیستی آسفالتن در نفت های آسفالتنی از اهمیت بالایی برخوردار است. بدین منظور از 7 ایستگاه در منطقه جزر و مدی خارک نمونه برداری از آب و رسوب به منظور جداسازی و خالص سازی میکروارگانیسم ها برای سنجش پتانسیل آنها در تجزیه آسفالتن انجام شد. پتانسیل سنجش تجزیه با استفاده از میزان رشد(OD) و GC/FID صورت گرفت. میکروارگانیسمی که بیشترین قدرت تجزیه را نشان داد با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شد. در نهایت باکتری Brevibacterium iodinum جهت فرایند تجزیه آسفالتن برای دو فاکتورpH و نسبت مواد غذایی بهینه سازی گردید و معین شد که در 8:pH و نسبت مواد غذایی 1:1 با احتمال p≤0/05) ( این باکتری قادر به تجزیه بهتر آسفالتن می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الناز شافعیان
نویسنده رابط دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، گروه بیولوژی دریا
مژگان امتیازجو
دانشیار گروه بیولوژی دریا و هیات علمی دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامی،تهران
داریوش فرخانی
پژوهشگاه صنعت نفت
فلور مظهر
دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :