بررسی باکتریولوژیکی آبمیوه های سنتی عرضه شده در شهر اهواز با توجه به میزان pH
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 572
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1384
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
این بررسی به منظور کنترل بهداشتی آبمیوه های عرضه شده در آبمیوه فروشی های شهر اهواز با توجه به میزان pH آنها در دو فصل سرد و گرم صورت پذیرفت. تعداد 60 نمونه آب میوه از اماکن تهیه و توزیع در مرکز شهر اهواز تهیه و پس از رقیق سازی طبق روش های اساتاندارد مورد بررسی قرار گرفتند. جهت شمارش کلی باکتری ها از هر رقت 0/1 میلی لیتر بر روی محیط نوترنیت آگار کشت داده شد. شمارش کلیفرم ها با استفاده از محیط مایع مک کانکی براث و با استفاده از روش MPN مورد بررسی قرار گرفت. برای شمارش اساتافیلوکوکوس ارئوس کشت روی محیط برد پارکر آگار صورت گرفت. علاوه بر این pH آبمیوه ها با استفاده از pH متر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که از 46 نمونه آب هویج نمونه از نظر شمارش کلی باکتری ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز، 36 نمونه دارای استافیلوکوکو اوروو به میزان بیش از حد مجاز وتمامی آنها حاوی میزان بالاتر از حد مجاز کلیفرمی بودند. بررسی ها نشان داد که تمامی 16 نمونه آب طالبی دارای شمارش کلی باکتریایی بیشاز حد مجاز را دارا بودند، 2 نمونه از آب طالبی ها تعداد کلیفرم در حد مجاز و 12 نمونه بالاتر از حد مجااز دارای کلونی استافیلوکوک بودند.نتایج فوق نشان می دهد که آب میوه های غیر پاستوریزه و سنتی شهر اهواز به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی توسط عوامل کارگران شاغل درآبمیوه فروشی دارای سطح بهداشتی نامناسب می باشد. در این راستا به نظر می رسد کنترل آلودگی های اولیه و نیز آموزش منظو و دوره ایتولید کنندگان و توزیع کنندگان این فرآورده ها در زمینه رعایت اصول بهداشتی در کلیه مراحل تولید و توزیع آن به منظور کاهش بروز آلودگیهای ثانویه از جمله راه های افزایش دهنده سطح بهداشتی در این فرآورده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیاوش مکتبی
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سمیرا ابراهیمیان
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :