حذف کادمیوم از آب پرتقال با استفاده از تتراکیس کربوکسی فنیل پورفیرین بر بستر مزوپروس سیلیکا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 630

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1150

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

در میان آب میوه های خانواده مرکبات، آب پرتقال به دلیل طعم مطلوب و میزان بالای ویتامین C بیشترین مصرف را دارد. اما متاسفانه این محصول نیز در معرض آلودگی با فلزات سنگین می باشد و سلامتی مصرف کننده را تهدید می کندف که این فلزات سنگین در نتیجه صنایع مختلف تولید شده و از جانب گیاهان و محصولات کشاورزی جذب می شود، نهایتاً این فلزات از طریق زنجیره غذایی وارد بدن انسان می شوند. بویژه، کادمیوم یکی از یونهای فلزی خطرناک حاضر در تخلیه آب فاضلاب و پس ماندهای بسیاری از صنایع است. اضافه کردن تتراکیس کربوکسی فنیل پورفیرین باعث حذف این یون ها می شود. که در این مقاله آمینو SBA-15 ثابت TCCP را به عنوان جذب کننده یون فلز گزارش می شود. آمینو SBA-15 کاربردی مستقیماً از هم چگالش متاسیلکات سدیم و آمینو پروپیل تری توکسی سیلان (APTES) ساخته شده است و عملکرد آنها برای جذب یونهای از آب پرتقال ارزیابی می شود. سنجش میزان فلز جذب شده نیز با استفاده از دستگاه جذب اتمی (Atomic absorption) انجام می گیرد. با استفاده از این ترکیب میزان فلز کادمیوم در آب پرتقال تا 90% کاهش می یابد. با استفاده از این ترکیب می توانیم باعث تولید محصول ایمن برای مصرف کننده شویم که عاری از فلز سنگین کادمیوم می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

طاهره پیراسته

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

علی نورایی

کارشناسی ارشد شیمی کاربردی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • استفاده از دستورالعمل ذکر شده برای دستگاه جذب اتمی و ...
  • AOAC Official Method 999.11 , 2000 ...
  • Chen S, s.cheng, Synthesis and Adsorption Property of Aminopropyl -functionalized ...
  • Lee H.S., Coates G.A. 1999, Vitamin C in frozen, fresh ...
  • Coco F. Lo , P. Monotti, F. Cozzi, G. Adami, ...
  • نمایش کامل مراجع