کاربرد بیوسنسورها برای تشخیص اکراتوکسین در محصولات غلات
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,035
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_565
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
بیوسنسورها یک گزینه انتخابی مهم در بخش کشاورزی و مواد غذایی برای کنترل محصول و فرآیند، اطمینان از کیفیت و ایمنی غذا به وسیله شیوه-های مقرون به صرفه و سریع هستند. بیوسنسورها سیستمهای بیولوژیکی شناسایی و در واقع ابزارهای تجزیهای هستند که با استفاده از مواد بیولوژیکی یا مشتقات آنها که در یک مبدل تثبیت شدهاند، میزان یک یا چند آنالیت را اندازهگیری میکنند. مزایای بیوسنسورها نسبت به روشهای آنالیتیکی متداول شامل اندازه، هزینه، اختصاصی بودن، پاسخ سریع، دقت و حساسیت می باشد. اکراتوکسین ها گروهی از متابولیت های ثانویه قارچی بسیار سمی هستند که به وسیله چندین گونه از جنس آسپرژیلوس و پنی سیلیوم تولید می شوند. گونه های تولیدکننده اکراتوکسین در سرتاسر دنیا یافت شده و ممکن است محصولات کشاورزی را قبل و یا پس از برداشت آلوده کنند. آلودگی به اکراتوکسین در انواع زیادی از مواد غذایی مثل دانه غلات، دانه های روغنی، میوه های خشک شده، دانه کاکائو و قهوه، آجیل، غذای کودک و در نوشیدنی هایی مثل آب انگور یافت شده است. در حال حاضر روشهای آنالیتیکی مختلفی برای تعیین اکراتوکسین ها در انواع ماتریکس ها وجود دارند از قبیل کروماتوگرافی لایه نازک، کروماتوگرافی گازی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و الایزا. به دلیل مشکلات این روشها، نیاز رو به افزایشی برای ایجاد یک روش حساس ساده مثل بیوسنسورها برای تشخیص اکراتوکسین ها وجود دارد. از این رو، تاکنون بیوسنسورهای مختلفی برای تشخیص اکراتوکسین ها در محصولات غلات ساخته شده و نتایج مطلوبی به دست آمده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهاره فتحی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، میدان بسیج، جنب کارخانه شیر پاستوریزه پگاه
مهران اعلمی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، میدان بسیج، جنب کارخانه شیر پاستوریزه پگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :