فناوری شش سیگما در عمل ( ارایه الگوی یادگیری در عمل - یک تجربه موفق درآموزش اثربخش )
محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیران کیفیت
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,270
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CQM06_046
تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1385
چکیده مقاله:
الف ) سازمان هایی که از نعمت اضطراب بقابهره مندمیباشندلحظه ای آرام وقرارندارندواضطراب یادگی ری درآنها به وضوح دیده میشود . امروزه درسازمانهاآموزش یک سرمایه گذاری تلق ی میشود . اما اشتباه مرسوم در کشورمان این است که تصورمیشودچون آموزش یک سرمایه گذاری است پس به هرقیمت وتاهراندازه ای باید هزینه کرد . سازمانهابایدبدانندکه سفربین دانش فردی،یادگیری فردی ویادگیری سازمانی یک مسیرطولانی است که بایدمدیریت شود .
ب ) شش سیگمایک پارادا یم نوین استراتژیک ازنوآوری مدیریت برای بقاءشرکتهاوسازمانهادرقرن بیست ویکم میباشدکه به سه موضوع اساسی اشاره دارد : اندازه گیری آماری،استراتژی مدیریت وفرهنگ کیفیت شش سیگمااولین مرتبه توسط موتورولابه عنوان یک برنامه استراتژیک درسال ۷۸۹۱ بکارگرفته شد . صرفه جویی حاصل ازبکارگیری شش سیگمادرموتورولاازسال 1987 الی ۷۹۹۱ معادل ۳۱میلیارددلاربود . شرکت SDI سامسونگ که ازاوایل سال 1997 شش سیگما رابکارگرفته است سالانه معادل 150 میلیون دلارصرفه جویی رااعلام نموده که ناشی ازبکارگیری متدولوژی شش سیگمادرآن شرکت بوده است ج ) آموز ش اثربخش،اتفاقی، حاصل نمی شود . آموزش باید معماری شودتایادگیری فردی ویادگیری سازمانی محقق شود . ما درمؤسسه آموزشی وتحقیقاتی صنایع دفاعی بادراختیارداشتن مجتمع دانشگاهی مدیریت ومهندسی صنایع ازسال 1381به طراحی واجرای آموزش به شیوه یادگیری درعمل Action Learning ( پرداخته ایم که هم اکنون درحال اجرای دوردوم این آموزش هامی باشیم . هدف اصلی این الگوی آموزشی حل مساله وتحقق بهبودازطریق توسعه شبکه انسانی بهبودبامتدولوژی شش سیگما ( به صورت درون زا ) میباشد . این شیوه آموزش بحدی کارآمد می باشد که چندین برابرهزینه های آموزشی انجام شده را درهمان دوره اول وهمزمان با برگزاری آموزش ها به سازمان بازمی گرداند . هدف ازتحریر این مقاله معرفی این الگوی اثربخش آموزشی وارایه تجربیات حاصل از اجرای عملی آن در بیش از 30 صنعت دفاعی، به منظورالگوبرداری واستفاده سایرواحدهای صنعتی ( تولیدی وخدماتی
( کشور می باشد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامرضا توکلی
دانشجوی دکتری مدیریت ( تحقیق در عملیات ) دانشگاه تربیت مدرس ( درمقطع رسا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :