ارائه روشی جهت تخمین هدایت هیدرولیکی بر پایه شبیه سازی شدت تخلیه زهکشها در منطقه بهشهر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 588

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_086

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

این مطالعه در شبکه زهکشی بهشهر انجام شد. داده های مورد نیاز برای اجرا و ارزیابی مدل DRAINMOD در سال 1385 (ابتدای آذر تا انتهای اسفند) جمع آوری شد و خروجیهای مدل شامل شدت تخلیه و عمق سطح ایستابی بین زهکش ها به دست آمد. جهت بررسی توانایی مدل در تخمین هدایت هیدرولیکی، مقادیر متفاوتی از ضریب هدایت هیدرولیکی به مدل داده شد و مدل برای هر یک اجرا گردید؛ و مقادیر شبیه سازی شده شدت تخلیه زهکشها با مقادیر اندازه گیری شده آن با استفاده از پارامترهای آماری مقایسه گردید. و بهترین مقدار ضریب هدایت که بیشترین همبستگی و کمترین خطا در خروجی آن وجود داشت انتخاب گردید. مقادیر میانگین انحراف مطلق، خطای استاندارد و ضریب تبیین هدایت هیدرولیکی بر اساس نزدیک ترین سطح ایستابی به ترتیب برابر 0/05 سانتی متر، 0/09 سانتی متر و 0/76 به دست آمد. در ادامه مقادیر هدایت هیدرولیکی که از دو روش (محاسبه شده با روش زهاب خروجی و پیش بینی شده توسط بهترین خروجی) به دست آمده بود مقایسه شد. مقدار هدایت هیدرولیکی برابر 2/5 سانتی متر در ساعت برای شدت تخلیه زهکشها پیش بینی و انتخاب شد. مقدار متوسط آن از روش زه آب خروجی نیز برابر 2/3 سانتی متر در ساعت به دست آمد. برای بررسی توانایی مدل در تخمین هدایت هیدرولیکی با استفاده از خروجیهای شدت تخلیه زهکشها مقد 2/5 با 2/3 تفاوت معنیداری ندارد. لذا در تخمین هدایت هیدرولیکی به روش حل معکوس با مدل DRAINMOD مقایسه مقادیر شبیهسازی و اندازه گیری شده شدت تخلیه زهکشها میتواند ملاک خوبی باشد.

نویسندگان

محمود اکبری

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان

بیژن نظری

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران

مسعود پارسی نژاد

دانشیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

حامد ابراهیمیان

استادیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :