بررسی تبخیرتعرق، واسنجی ضرایب گیاهی و تعیین کارایی مصرف آب ذرت علوفه ای در منطقه اراک
محل انتشار: همایش ملی خاک، کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 528
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSSA01_084
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392
چکیده مقاله:
طرح تعیین تبخیر تعرق پتانسیل، عملکرد، ضریب گیاهی و کارایی مصرف آب ذرت علوفهای در مزرعه مؤسسه تحقیقات کشاورزی استان مرکزی، با استفاده از لایسیمتر زهکش دار و در مجاورت لایسیمتر چمن (گیاه مرجع) در دو سال زراعی 1379 و 1380 از اول خرداد تا پایان شهریور هر سال صورت گرفت. تبخیر تعرق گیاه مرجع چمن در این دو سال به ترتیب 881/8 و 768/5 میلیمتر اندازه گیری شد. میانگین ضریب گیاهی ذرت طی دو سال به ترتیب 0/85 و 0/9 تعیین شد. ضمن اینکه میانگین ضریب گیاهی در مراحل ابتدایی، توسعه، میانی و هنگام رسیدگی گیاه به ترتیب 0/65 ، 0/84 ، 06/1 و 0/93 به دست آمد. عملکرد در سال 1379 داخل و خارج لایسیمتر به ترتیب 7600 و 7550 کیلوگرم در هکتار تعیین شد. همچنین عملکرد در سال 1380 داخل و خارج لایسیمتر به ترتیب 7050 و 6750 کیلوگرم در هکتار تعیین شد. علت بیشتر بودن عملکرد در لایسیمتر مدیریت مناسب آبیاری در داخل لایسیمتر می باشد. بنابراین کارایی مصرف آب در این سه سال به ترتیب 4/92 ، 5/01 و 5/01 کیلوگرم بر متر مکعب تعیین گردید. با وجود بیشتر بودن عملکرد و تبخیر تعرق در سال 13 کارایی مصرف آب در این سال کمتر از سال 1380 بود. ضمناً مقادیر به دست آمده برای تبخیر تعرق، عملکرد و کارایی مصرف آب در محدوده اعداد توصیه شده فائو قرار دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود دادیور
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
محمد علی خودشناس
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
محمود اکبری
دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان
اسداله محسنی موحد
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه اراک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :