تعیین و بررسی تاریخ های آغاز و خاتمه یخبندان های فرا رفتی در نواحی زنجان، قزوین و تهران
محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,523
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCFDC01_018
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1385
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین عوامل خسارت زا بر تولیدات کشاورزی پدیده سرما و یخبندان است. به سبب آسیب های ناشی از پدیده یخبندان پتانسیل تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی در مناطق آسیب پذیر کشور کاهش می یابد. تاریخ های رخداد اولین دمای صفر درجه در پائیز و آخرین رخداد آن دربهار به لحاظ کشاروزی دارای اهمیت می ابشد. این اطلاعات درتعیین گونه ها و واریته های مناسب جهت کاشت در منطقه بکار می آید.
اگر احتمالات یا چگونگی توزیع این تاریخ ها در اطراف میانگین تعین گردد، استفاده از این داده ها مفید تر خواهد شد. چنین جداولی بویژه برای تخمین دوره بدون یخبندان برای محصول معین بکار می رود (WMO-NO.134 , 1981) . تام و شاو (1958) نشان دادند که سری های تاریخ یخبندان که از دماهای حداقل هوا استخراج می گردد بصورت تصادفی توزیع یافته اند و از توزیع نرمال پیروی میکنند. روزنبرگ (1962) تاریخ های رخداد اولین یخبندان پائیزه، و آخرین یخبندان بهاره مربوط به دمای آستانه صفر درجه سیلسیوس را در دره پلت نیراسکا روی آمار 30 ساله مورد مطالعه قرار دارد. نامبرده پس از تعیین یخبندان نشان داد که سری های آماری اولین و آخرین یخبندان فرارفتی تصادفی بوده و به صورت نرمال توزیع یافته اند.
نویسندگان
کیوان نوحی
عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی
مژده پدرام
عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی
فاطمه صحرائیان
عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی
غلامعلی کمالی
عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :