بررسی وضع موجود و وضع مطلوب استعدادیابی در رشته فوتبال

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 943

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCST02_050

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله:

استعدادیابی فرآیندی است که از طریق آن کودکان تشویق به شرکت در فعالیت ورزشی می شوند که در آن ورزش قابلیت کسب موفقیت را دارند و در این راستا تع یین و ارزیابی پارامترهایی که سطح توانایی و ظرفیت کودک را نشان م یدهد قابل توجه است و بایستی براساس رشد و سطح آمادگی کودکان طراحی شود رشد سریع و قابل توجه فوتبال در سطح بین المللی به ویژه در سال های اخیر صاحب نظران را بر آن داشته که اینروند رو به تزاید را بزرگترین رویداد جهانی بنامند. امروز نگاه به فوتبال فراتر از نگاه به یک ورزش و یا مسابقه است، چرا که صنعت فوتبال از صنایع جدید و فعالی است که جهت ارتقاء سطح کیفی و کمی آن نیاز به نیروی متخصص به خوبی احساس می شود ) (. شرایط چندی برای موفقیت در ورزش مدرن امروزی وجود دارد، یکی از کلیدی ترین آنها استعداد ذاتی افراد است. شناسایی و کشف به موقع و زود هنگام استعداد برای هر کاری موثرترین و مهم ترین عامل در ورزش معاصر است ) 2(. استعدادیابی در فوتبال از طریق انتخاب یک برنامهسیستماتیک برای رشد و تکامل، توانایی بازی کردن در افراد و پرورش آنها به منظور تصدیق و تایید ظرفیت هایی صورت می گیرد که از قبل پیش بینی می شوند. تعیین استعداد برای بازی های میدانی در سنین ابتدایییک فرآیند مکانیکی است. این فرآیند در بازیهای تیمی نسبت به ورزش های انفرادی )مانند دو ومیدانی، شنا و دوچرخه سواری( پیچیده تر است. علاوه بر این موفقیت در رشته فوتبال نیز به گروهی از عوامل خارجی مانند فرصت های تمرین، دور ماندن از آسیب دیدگی، طبیعت مربیگری و برخورداری از مشاوره اثر بخش ارائه شده در جریان سال های رشد و نهایتاً عوامل شخصیتی، اجتماعی و فرهنگی بستگی دارد ) 3(. این پژوهش در سدد است که استعدادیابی را در وضع موجود و وضع مطلوب را شناسایی و مورد مقایسه قرار دهد، و بهترین دامنه سنی برای استعدادیابی در فوتبال، و مهمترین ارگانی که باید استعدادیابی را انجام معرفی کند.

نویسندگان

سجاد دوستداری

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی

فریده اشرف گنجویی

عضو هیئت علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.

سیدحمید سجادی

عضو هیئت علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :