کاربست آینده نگاری در شناسایی پیشران های کلیدی موثر بر تحقق شهر هوشمند با تاکید بر مدیریت شهری (نمونه موردی: شهر اردبیل)
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 30
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GIAJ-15-55_002
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1404
چکیده مقاله:
در پروژههای موفق شهرهای هوشمند جهانی، مشارکت دولت و شهروندان در کنار هم، نقشی بیبدیل ایفا کرده است. شهر هوشمند، دارای معیارهای متعددی از جمله: زیرساختهای فیزیکی، زیرساخت اقتصاد هوشمند، زندگی هوشمند و حکمرانی هوشمند است. این تحقیق از لحاظ هدف، جزء تحقیقات کاربردی و از نظر ماهیت و روش، جزء تحقیقات توصیفی-تحلیلی است. همچنین، تحقیق حاضر در پی شناسایی پیشرانهای کلیدی موثر بر تحقق شهر هوشمند با تاکید بر مدیریت شهری با استفاده از آیندهنگاری در شهر اردبیل میباشد. برای دستیابی به این هدف، در مرحله اول از پرسش نامه دلفی استفاده شده و در مرحله بعد، با استفاده از جدول ماتریس اثرات متقاطع و نظرات ۳۰ نفر از خبرگان و کارشناسان، متغیرهای موثر در مدیریت هوشمند شناسایی و استخراج شده است، در مرحله آخر نیز با استفاده از نرمافزار میکمک، عوامل اصلی و پیشرانهای کلیدی شهر هوشمند اردبیل از میان ۴۰ متغیر شناسایی شد که چهارده عامل بهعنوان عوامل اصلی و براساس بالاترین امتیازی که کسب کرده بودند بهعنوان پیشرانهای اصلی انتخاب شدند. نتیجه بهدست آمده نشان میدهد که بین متغیرها ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. همچنین نگاه تخصصی به مدیریت شهری و سرمایه گذاری و تاکید بر عوامل چهاردهگانه پیشرانهای کلیدی، میتواند مسیر هوشمندی شهری را کوتاه نماید. توجه ویژه در بهکارگیری مدیران متخصص در حوزه شهری و بهبود وضعیت متغیرهای اصلی، در کنار انجام اقدامات زیرساختی در این حوزه در سطح شهر اردبیل میتواند در طراحی برنامههای میانمدت و بلندمدت در جهت اجراییکردن مدیریت شهر هوشمند موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن نوروزوند
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
محمد تقی معصومی
استادیار گروه جغرافیا برنامه ریزی شهری، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
بهنام باقری
استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :