ارائه روشی سریع جهت شناسایی مشخصات اهداف ژئوتکنیکی پنهان در تصاویر رادار نفوذی زمین (GPR) با استفاده از تکنیکهای تطبیق الگو
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,296
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEOTEC01_406
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392
چکیده مقاله:
در مطالعه حاضر ازتکنیک رادار نفوذی زمین (GPR) جهت شناسایی مشخصات هندسیو فیزیکیاهداف ژئوتکنیکی مدفون نظیر انواع ساختارهای تونلی استفاده شده است. دستیابی به چنین مقصودی براساس تعیین ارتباط بین پارامترهای هندسی اهداف استوانه ای مدفون و پارامترهای هذلولی پاسخ GPR، با استفاده از یک تکنیک هوشمند شناخت الگو، صورت پذیرفته است. برای این منظور پاسخ سیستم GPR مدلهای مصنوعی استوانه ای شکل متناظر با اهداف ژئوتکنیکی متداول (ساختارهای استوانه ای همچون تونلها، کانالها و قناتها)، با استفاده از مدلسازی پیشرو به روش اختلاف محدود دوبعدی، مدلسازیشده و به عنوان الگو (Template) در الگوریتمهای روش تطبیق الگوی آماری (Template Matching) جهت تخمین عمق و شعاع اهداف استوانه ای مدفون،مورد استفاده قرار گرفته است. عملیات تطبیق الگو برای مدلهای مصنوعی مختلف، به دو روش الف: تعیین همبستگی متقابل بین تصویرو هدف (الگو) براساس قطعه بندی تصویر و ب: همبستگی متقابل نرمالیزه شده در حوزه عدد موج دوبعدی انجام شده است. بکارگیری تکنیکهای شباهت (Similarity) مختلف به منظور تعیین برتری نسبی آنها در این تحقیق نشان می دهد که روش همبستگی متقابل نرمالیزه شده در حوزه عدد موج، نسبت به سایر تکنیکها از سرعت بالاتری (بیش از 23 برابر) برخوردار بوده و درنتیجه مناسبتر تشخیص داده شد. برای تعیین مشخصات هندسی اهداف مدفون نیز از روابط بین نسبت ارتفاع به پهنای هذلولی با تغییرات قطر و عمق دفن اهداف استوانه ای استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
رادار نفوذی زمین (GPR) ، اهداف ژئوتکنیکی استوانه ای ، هذلولی پاسخ ، مشخصات هندسی ، تطبیق الگو ، همبستگی متقابل
نویسندگان
رضا احمدی
دانشجوی دکترای مهندسی معدن دانشگاه تهران- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اراک،ایران
نادر فتحیانپور
دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان،ایران
غلامحسین نوروزی
استاد دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :