نقش جریانات گردشگری در توسعه اقتصادی-اجتماعی سکونتگاه های روستایی، مطالعه روستاهای طول آرام، ده نالاج و حسین کرد( دهستان چهل چای شهرستان مینو دشت)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,681
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GALIKASHPNU01_044
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1392
چکیده مقاله:
گردشگری در محیط های روستایی با توجه به توسعه شهرنشینی، بهبود سیستم حمل و نقل و ارتباطات، افزایش اوقات فراغت و ... در حال گسترش است و می تواند موجبات ایجاد اشتغال و توسعه خدمات و امکانات را در روستاها فراهم سازد. روستاهای طول آرام، زنگلاب و ده نالاج در دهستان چهل چای از توابع شهرستان مینودشت یکی از نواحی مستعد گردشگری بوده که در دو دهه گذشته تحولات زیادی را در این زمینه تجربه کرده اند. در این پژوهش که با هدف بررسی اثرات و پیامدهای اقتصادی- اجتماعی گردشگری در این روستاها انجام شده است از روش کتابخانه ای و میدانی به ویژه انجام مصاحبه، تکمیل پرسشنامه از گردشگران و مردم محلی استفاده گردیده است. بررسی های انجام گرفته نشان می دهد که صنعت گردشگری تا به امروز نوعی از تنوع شغلی را به ویژه در بخش خدمات ایجاد کرده است و همچنین دگرگونی هایی را در فعالیت های اقتصادی-اجتماعی به خصوص از بخش کشاورزی و دامداری به نفع بخش خدمات و توسعه آن و افزایش آگاهی اجتماعی را در پی داشته است و همچنین منجر به افزایش در آمد روستاییان گردیده است. بنابراین با توجه به توانمندی های بالای روستا در بخش منابع و جاذبه های بکر طبیعی و از طرفی هم محدودیت های آن در دیگر بخش های اقتصادی به ویژه کشاورزی و دامپروری این ضرورت را ایجاد می کند تا تصمیم سازان و برنامه ریزان روستایی، چشم انداز آتی آن را در گرو بالندگی صنعت گردشگری جستجو نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن صیدالی
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید بهشتی تهران
رضا سلیمانگلی
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید بهشتی تهران
هادی قراگوزلو
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تربیت معلم تهران
موسی پسر کلو
دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :