بهبود خواص تغذیه ای و کاهش جذب روغن دونات با استفاده از آرد کینوای ساپونین زدایی

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 22

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IFST-21-1_001

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1404

چکیده مقاله:

در سال های اخیر میزان تقاضا به محصولات پخت بعنوان میان وعده افزایش داشته است. آرد گندم از نظر اسیدهای آمینه و برخی مواد معدنی ضعیف است اما ترکیب آن با آرد سایر غلات سبب افزایش ویژگی های تغذیه ای محصولات می گردد. این پژوهش با هدف مقایسه روش های ساپونین زدایی از آرد کینوا و بررسی اثر جایگزینی آرد ساپونین زدایی شده بر کیفیت و ویژگی های تغذیه ای دونات انجام شد. میزان حذف ساپونین به روش های (ماسیراسیون، مایکرویو، فراصوت، روش مرطوب و ترکیب روش مرطوب و خشک) مقایسه شد. دونات با آرد کینوا در دو سطح ۲۰ و ۴۰ درصد تولید شد. ویژگی های تغذیه ای اندازه گیری گردید. درصد جذب روغن، ویژگی های بافتی، تصاویر میکروسکوپ الکترونی و حسی نمونه های دونات ارزیابی گردید. مقایسه بین روش های مختلف ساپونین زدایی نشان داد که روش ترکیب مرطوب و خشک (۰.۹ (mg/g بیشترین اثر در حذف ساپونین از کینوا را داشت. بیشترین میزان پروتئین، فیبر و خاکستر در آرد کینوا ساپونین زدایی شده و نمونه دونات حاوی ۴۰ درصدآرد کینوا بدست آمد. میزان سفتی و کشش پذیری و ویژگی های حسی در دونات شاهد و نمونه حاوی ۲۰ درصد آرد کینوا مشابه بود. درصد جذب روغن در دونات حاوی ۲۰% درصد آرد کینوا از سایر نمونه ها کمتر بود. تصاویر میکروسکوپی نشان داد افزودن ۴۰ درصد آرد کینوا ساختار یکنواخت و همگن از بین رفت. باتوجه به نتایج بدست آمده از ویژگی های تغذیه ای و کیفی می توان چنین نتیجه گیری نمود که می توان تا ۴۰ درصد آرد کینوا ساپونین زدایی شده را در فرمول دونات استفاده کرد و از خواص تغذیه ای آن بهره برد.

نویسندگان

مهتاب مرادنیا

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

اکرم آریان فر

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

علی محمدی ثانی

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

زهرا شیخ الاسلامی

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (۲۰۰۰). American association of cereal chemists. AACC method ۱۰-۹۱. St. ...
  • Burešová, I., Tokár, M., Mareček, J., Hřivna, L., Faměra, O., ...
  • Cheok, C.Y., Karim, S., Hanaa, A., & Sulaiman, R. (۲۰۱۴). ...
  • Elgeti,, Nordlohne, SD., Föste, M., Besl, M., Linden, M., Heinz, ...
  • نمایش کامل مراجع