بررسی مسئله ی فرایند آبشستگی در اطراف خطوط لوله ی دریایی با در نظر گرفتن ورق زیرسری نفوذناپذیر در زیر لوله
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 13، شماره: 4
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 50
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-13-4_010
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در رابطه با بررسی میزان آبشستگی در اطراف خطوط لوله ی دریایی تحقیقات زیادی صورت گرفته اما در نظر گرفتن صفحات زیرسری در زیر لوله ی تفاوت عمده ی این تحقیق با موارد مشابه قبلی است. نصب صفحات نفوذناپذیر باعث می شود تا خطوط جریان زیرزمینی شکل گرفته در زیر بستر، واقع در زیر خطوط لوله، طولانی شده، در نتیجه گرادیان فشار در عرض لوله کاهش یابد. کاهش گرادیان فشار، یکی از عمده ترین و اساسی ترین عوامل شکل گیری و توسعه ی آبشستگی در زیر خطوط لوله ی دریایی و شکل گیری پدیده ی رگاب در بستر زیر خطوط لوله است. این پدیده به عنوان یکی از نتایج حاصل از غلبه ی گرادیان فشار بر وزن مستغرق ذرات رسوب بستر مطرح است. در پژوهش حاضر ابتدا اثر خطوط لوله با قطرهای مختلف و اثر آرایش ساید بای ساید آن ها روی فرایند آبشستگی بررسی می شود؛ سپس با نصب ورق زیرسری نفوذناپذیر زیر خطوط لوله، برای هر یک از آرایش های لوله های موازی، اثر این صفحه روی پدیده ی آبشستگی مطالعه می گردد. نتایج آزمایشگاهی حاکی از آن است که استفاده از ورق های زیرسری نفوذناپذیر در زیر خطوط لوله ی دریایی تا حدودی مانع شکل گیری تونل آبشستگی در زیر خطوط لوله شده و آن ها را از خطرهای ناشی از آبشستگی حفظ می نماید.
کلیدواژه ها:
scour ، Side by Side Arrangement ، Marine Pipelines ، Steady Current ، Physical Models ، Impermeable Base Plate ، آبشستگی ، آرایش ساید بای ساید ، خطوط لوله ی دریایی ، جریان ، مدل فیزیکی
نویسندگان
سیدمحمدرضا میرعلیزاده اورنگ
University of Tabriz
محمدعلی لطف اللهی یقین
University of Tabriz
علی حسین زاده دلیر
University of Tabriz
حبیب حکیم زاده
Sahand University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :