ارتباط صفات شخصیتی، عوامل جمعیت شناسی و مصرف فعلی مواد/ دارو با فرسودگی تحصیلی دانشجویان پزشکی: نقش تعدیل کننده ی فعالیت فیزیکی
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 41، شماره: 720
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 114
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-41-720_003
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط صفات شخصیتی، عوامل جمعیت شناسی، مصرف فعلی مواد/ دارو و فعالیت فیزیکی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان پزشکی، و بررسی نقش تعدیل کننده ی فعالیت فیزیکی در ارتباط میان صفات شخصیتی و فرسودگی تحصیلی انجام پذیرفت.روش ها: در این مطالعه ی مقطعی که در سال ۱۳۹۸ در شهر زاهدان به مرحله ی اجرا درآمد، ۴۰۰ دانشجوی پزشکی از چهار مقطع علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی و کارورزی با روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند و با استفاده از فرم اطلاعات جمعیت شناسی، پرسش نامه ی فعالیت بدنی Baecke، پرسش نامه ی سرشت و منش و پرسش نامه ی فرسودگی تحصیلی Breso تحت ارزیابی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (شامل آزمون Kruskal-Wallis، ضریب همبستگی Spearman، و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی)، بهره گرفته شد.یافته ها: در این مطالعه، ۱۵۶ مرد و ۲۴۴ زن شرکت داشتند. فراوانی کلی مصرف فعلی مواد/ دارو و فرسودگی تحصیلی به ترتیب ۲۷/۵ و ۲۵/۸ درصد گزارش شد. نتایج این مطالعه نشان داد که فعالیت فیزیکی، پشتکار و همکاری به صورت منفی و سال های تحصیل در دانشکده ی پزشکی، مصرف فعلی مواد/ دارو و نوجویی به صورت مثبت با فرسودگی تحصیلی در ارتباط می باشند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که فعالیت فیزیکی در ارتباط میان نوجویی و فرسودگی تحصیلی نقش تعدیل کننده دارد.نتیجه گیری: به نظر می رسد توجه به عواملی همچون تفاوت های شخصیتی، سال های تحصیل در دانشکده ی پزشکی، مصرف فعلی مواد/ دارو، و همچنین جهت گیری به سمت فعالیت های فیزیکی منظم بتواند سهم قابل توجهی در تغییر سطوح فرسودگی تحصیلی دانشجویان پزشکی ایفا نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن خسروی
دکترای پزشکی، گروه روانپزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
امیر ادیبی
دکترای پزشکی، گروه روانپزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
نادیا عباسی
دکترای پزشکی، گروه روانپزشکی ، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
آیلین فرهنگی
دکترای پزشکی، گروه روانپزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :