پیش بینی بیماری آلزایمر با استفاده از شبکه عصبی عمیق و الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-11-1_005
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بیماری آلزایمر یک بیماری برگشت ناپذیر عصبی است که با اختلالات فکری، رفتاری و حافظه مشخص میشود. پیشبینی اولیه آن یک امر چالش برانگیز است. هدف از این مطالعه تعیین عوامل مرتبط مبتلا به بیماری آلزایمر است.
روش کار: این مطالعه با استفاده از دادههای جمع آوری شده از پروژه OASIS که توسط مرکز تحقیقات دانشگاه واشنگتن در دسترس قرار گرفته، چارچوبی برای پیشبینی آلزایمر پیشنهاد میکند. در این مطالعه از شبکه عصبی عمیق برای پیشبینی استفاده میشود. برای انتخاب ویژگیهای مناسب، الگوریتم بهینهساز ازدحام ذرات به کار رفته است. ترکیب این دو روش باعث افزایش دقت روش پیشبینی شده است. این روش با الگوریتمهای مختلف یادگیری ماشین که دقت خوبی در پیشبینی بیماری آلزایمر داشتهاند، مقایسه شده است.
یافته ها: نتایج نشان میدهد دقت روش پیشنهادی با ویژگی کمتر، بالاتر است. از بین ۱۱ ویژگی در این مجموعه داده، شش ویژگی سن، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، نمره ارزیابی صحت آزمون کوتاه وضعیت ذهنی، رتبهبندی سطح کارکرد حافظه، حجم برآورد شده داخل جمجمه و حجم نرمال شده کل مغز تاثیر زیادی در پیشبینی بیماری را دارد که در بین این شش ویژگی، رتبهبندی سطح کارکرد حافظه اهمیت بیشتری دارد.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر و پیشبینی بیماری آلزایمر پرداخته است. تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر، باعث ارائه خدمات تشخیصی و درمانی مناسب و همچنین بهبود کیفیت زندگی بیماران میشود. روش ارائه شده در این مطالعه با الگوریتمهای مختلف یادگیری ماشین که دقت خوبی در پیشبینی بیماری آلزایمر داشتهاند، مقایسه شده است. نتایج نشان میدهد دقت روش پیشنهادی با ویژگی کمتر، بالاتر است.
کلیدواژه ها:
Alzheimer's disease ، deep neural network ، machine learning ، particle swarm optimization ، بیماری آلزایمر ، شبکه عصبی عمیق ، یادگیری عمیق ، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات
نویسندگان
مه لقا افراسیابی
Assistant Professor, PhD in Computer Engineering, Department of Computer Engineering, Hamedan University of Technology, Hamedan, Iran
احمد موحدی
M.Sc. Student in Computer Engineering, Department of Computer Engineering, Hamedan University of Technology, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :