شناسایی منشاء گون های شیر با استفاده از تکنیکهای مولکولی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 745
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_593
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
شیر گاو رایجترین شیر تولیدی در دنیا بوده و قیمت آن در مقایسه با شیر گونه های دیگر پایین اس . ت به همین دلیل اکثراً در تقلبات لبنی مورد استفاده قرار گرفته و با شیر گونه هایی از جمله گاومیش، گوسفند و بز و یا محصولات لبنی حاصل از آنها مخلوط می شود. برای تشخیص نوع شیر در فرآورده های لبنی روشهای مختلفی بکار گرفته می شود که یکی از آنها مطالعه مولکولی DNA در سلولهای سوماتیکی شیر می باشد. در این تحقیق نمونه های شیر از گاو، گاومیش، گوسفند و بز جمعیتهای بومی منطقه جمع آوری شده و در نسبتهای مختلف با هم مخلوط شدند DNA نمونه های شیر از 200 میکرولیتر شیر استخراج گردید. کمیت و کیفیت DNA استخراج شده به روشهای مشاهده بر روی ژل و تست با اسپکتروفتومتر بررسی گردید. برای انجام واکنش زنجیر های پلیمراز، آغازگرها از mtDNA هر گونه طراحی شده و برای هر گونه تعداد جفت باز متفاوتی از mtDNA تکثیر گردید. نواحی تکثیر شده بر روی ژل آگارز الکتروفورز شده سپس توسط اتیدیوم برماید رنگ آمیزی و نوارهای الگو بدست آمد. در این تحقیق نوارهای 124 ، 330 ، 472 و 585 جفت بازی به ترتیب نشا د نهنده و گنه های گاومیش، بز، گاو و گوسفند بود. تکثیر ناحیه مورد نظر از هر گونه بیانگر وجود شیر آن گونه در مخلوط شیر و یا فرآورده های آن بود. با این روش وجود شیر گونه در مخلوط شیر و یا فرآورده های حاصل بسادگی در ح 0د 1% و با کمی دقت در حد 5% تشخیص داده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قربان الیاسی زری نقبایی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی،
علیرضا دهناد
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی،
محمدامین حجازی
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشو،
آرش جوانمرد
پژوهشگر موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :