تاثیر عوامل مختلف بر القای کالوس و بررسی رشذ آن در محیط کشت مایع گیاه دارویی کرفس کوهی Kelussia Odoratissimia Mozaff.
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 906
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_526
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
کرفس کوهی Kelussia odoratissima Mozaff از گونههای شناخته شده دارویی و علوفه بومی مناطق ایران بود که تاکنون وجود آن در سایر مناطق جهان گزارش نشده است. به دلیل برداشت دیگری آن در اوایل دوره رویشی و زمان نسبتاً زیاد استقرار و تولید بذر، این گیاه فرصت تجدید حیات و تولید بذر را نداشته و به همین دلیل از گیاهان در حال انقراض ایران محسوب میشود. پیشرفتهای کشت بافت میتوانند کارایی بسیاری در حفظ و تکثیر گیاهان در خطر انقراض و همچنین افزایش توان ژنتیکی گیاهان دارویی داشته باشند به منظور بررسی تصویر دیوارهای هورمونی بر القای کالوس از گیاهچه های استریل ریز نمونه تهیه گردید . دیوارها شامل محیط کشت پایه MS به همراه سطوح مختلف هورمون 2-4-D ، 0/5، 1 ، 2 یا a1,a2,a3 + Kin 0 ، 0/5 و 1 یا b1,b2,b3 و محیط کشت پایه MS به همراه NAA 0/5 ،1 و 2 یا a4,a5,a6 + BA 0 ، 0/5 و 1 یا b4,b5,b6 بود. پس از یک ماه میزان رشد، وزن و در صد کال زایی اندازهگیری و مقایسه شد. با درنظرگرفتن صفات فوق بیشترین اندازه کالوس 6.41 میلیمتر و بیشترین در صد کال زایی 93% در غلظت mg l-1 0/5 Kin + mg l-1 2 2,4-Dو بیشترین وزن کالوس در غلظت mg l-1 1 NAA + mg l-1 0/5 BA به دست آمد. سپس بهمنظور بررسی در شرایط محیط مایه و ایجاد سوس پانسیون سلولی، ترکیبهای هورمونی برگزیده D(2)-4-20.5 Kin و 2NAA + 0.5 BA در دو محیط MS و B5 با سه سطح آن اکسیدآن PVP ، PVPPو PVPP + PVP جمعاً 12 تیمار در 4 هفته متوالی ارزیابی شدن. نتایج تفاوت معنی داری در سطح پنج در صد بین عوامل مؤثر بر وزن خشک سلول را نشان داد در حالی که این عوامل بر روی وزن تن تفسیر معنیداری نداشتند. بیشتر وزن تر و خشک مربوط به محیط B5 با PVP 0.1 به میزان 1.6940 گرم بود. وزن تر و خشک سلول در طی هفتههای متوالی روند افزایشی را نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا رازقی
دانشجوی دکتری باغبانی
مهدی زیارت نیا
استادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
مجید عزیزی
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی
حسین مردانی
دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناسی ارشد باغبانی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :