تغییر ویژگی های خاک و میزان آهن، کلسیم و نانوذرات فریتین درگیاه گندم درمرحله زایشی تحت تیمار با میدان مغناطیسی ایستا و متناوب
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_377
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
بیش از سه دهه است که تاثیرمیدانهای مغناطیسی ایستا SMF و متناوب EMF بر گیاهان مورد بررسی قرار میگیرد. البته مکانیسم دقیق این اثرات هنوز مشخص نشده است. تاثیر این میدانها بر سیستم های زیستی و کاربرد آنها در بهبود و درمان برخی بیماری ها به اثبات رسیده است، اما هنوز در مورد استفاده از این میدان ها در بهبود ویژگی های نموی گیاهان به ویژه گیاهان استراتژیک گزارشی در دست نیست. در تحقیق حاضر تأثیر میدان های مغناطیسی ایستا و متناوب بر ویژگی های فیزیکی خاک و برخی پارامترهای فیزیولوژیکی گیاه زراعی گندم مورد بررسی قرار گرفته است. در این آزمایش گیاه گندم Triticum aestivum L. در مرحله زایشی به مدت 4 روز متوالی، روزانه 5 ساعت تحت تیمار میدان مغناطیسی ایستا ( 30 میلی تسلا) و متناوب ( 10 کیلو هرتز) قرار گرفت. همچنین خاک مورد استفاده برای کشت گندم نیز به تنهایی تحت تیمارهای فوق قرار گرفت. پس از آن میزان آهن، کلسیم و نانوذرات فریتین در اندام های مختلف و هدایت الکتریکی EC غشای سلول های ریشه اندازه گیری شد. علاوه برآن EC و pH خاک با یا بدون گیاه، پس از تهیه عصاره اشباع مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که در مقایسه با نمونههای شاهد، تیمار SMF و EMF کمابیش میزان آهن و کلسیم کل را در تمامی اندام ها کمابیش میزان آهن و کلسیم کل را در تمامی اندام ها تاثیر میدان مغناطیسی در بذر و کاه گندم کاهش یافت. در مورد ویژگی های فیزیکی خاک، تیمار میدان مغناطیسی EC خاک را کاهش داد. همچنین pH خاک تحت تیمار میدان مغناطیسی کاهش یافت ولی کاشت گیاه در این خاک ها باعث افزایش معنی دار pH خاک در تیمارهای فوق نسبت به حالت قبل شد. نتایج حاضر پیشنهاد می کند که میدان های مغناطیسی بکار رفته احتمالا از طریق تغییر EC و pH خاک برجذب و انتقال یون ها در گیاه و پارامترهای فیزیولوژیکی آن تاثیر می گذارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عاطفه پایز
دانشجوی دکتری گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
فائزه قناتی
دانشیار گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
مهرداد بهمنش
دانشیار گروه ژنتیک، نشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
پرویز عبدالمالکی
دانشیار گروه بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :